SiolNET. Trendi Moda
2,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vstopnice za ta dogodek na Fužinah so trenutno najbolj vroča roba #video

2,48

termometer

LJFW, teden mode | Kolekcija Ane Jelinič | Foto: Jure Makovec
Kolekcija Ane Jelinič Foto: Jure Makovec

Sinoči se je na Fužinskem gradu začela nova izdaja ljubljanskega tedna mode LJFW, ki je eden od najbolje obiskanih modnih dogodkov pri nas. Nekateri si vstopnice želijo tako zelo, da organizatorjem pošiljajo nevljudna sporočila z neskromnimi željami.

Vsako pomlad in vsako jesen ista zgodba: začne se teden mode in vsi si želijo videti vsaj eno od številnih revij.

Prav zaradi velikega povpraševanja so organizatorji LJFW pred dvema letoma omogočili, da bi si lahko revije z nakupom vstopnic ogledali vsi, ki to želijo. A kljub temu se še vedno dogaja, da ljudje hočejo brezplačen vstop.

LJFW, teden mode | Foto: Jure Makovec Foto: Jure Makovec

"Veliko je takih, ki mislijo, da si vstopnice zaslužijo"

Melinda Rebrek, izvršna producentka LJFW, se mora s takšnimi željami, ki so bolj podobne zahtevam, ukvarjati več dni pred tednom mode, pri čemer vsak dan dobi po več deset sporočil v slogu: "Potrebujem pet vstopnic za teden mode na Fužinah. Lp."

Ne samo, da večina pri tem pozabi na osnove bontona, nenadoma vsi mislijo, da jim več vstopnic (ne samo ena ali dve) pač pripada. V resnici pa si jih najprej zaslužijo povabljenci oblikovalcev, sponzorjev, partnerjev projekta, akreditirani novinarji in seveda tisti, ki zanje plačajo, razlaga Rebrekova.

"Veliko je takih, ki mislijo, da si vstopnice zaslužijo. Mogoče res, ampak mi vseh ne moremo poznati, je pa res, da velikokrat dobimo sporočila neznancev, ki samo napišejo, da potrebujejo vstopnice."

Video: Planet, novinarka Kaja Flisar

Pritiski tudi zaradi prve vrste

Takšna, na trenutke celo užaljena sporočila niso nič novega na dogodku, kot je teden mode. Lani smo poročali o tem, kako nekateri v želji, da bi sedeli v najbolj zaželeni, prvi vrsti, organizatorjem pošiljajo ne prav prijazna elektronska sporočila, na primer: "Če ne bom v prvi vrsti, bom ..." Takšnih so pred lanskim tednom mode Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana prejeli vsaj 20.

Kdo jim je poslal takšno sporočilo, nam organizatorji niso razkrili, so nam pa povedali, da so tako kot organizatorji LJFW dobili več kot 200 prošenj za dodatna brezplačna vabila.

teden mode, MBFWLJ Trendi Pritiski na tednu mode v Ljubljani: "Če ne bom v prvi vrsti, bom ..."

Najdaljši teden mode, rekordno število modelov in rekordno dolga brv

Sicer pa se je sinoči začel odvijati najdaljši teden mode doslej, ki bo trajal vse do petka, na njem pa se bo sprehodilo rekordno število modelov. Rekordno dolga je tudi modna brv, pri čemer hoja posameznega modela traja skoraj dve minuti. Tega je še posebej vesel Tomaž Mihelič, ki vsako leto poskrbi, da so modeli njegove agencije Immortal Model Management vrhunsko pripravljeni na LJFW.

Jesensko izdajo LJFW je odprla revija znamke Loré, sledili so ji modeli v kolekcijah Barbare Vrbančič, Ane Jelinič, znamke Things I Miss, Natasahrupic, pletenin Draž in Becha. Večer se je končal s posebno inštalacijo tandema Mehle, ki je po uspehu v Londonu svojo kolekcijo ponovno predstavil tudi v Ljubljani. Posebnost letošnje edicije je tudi sodelovanje znamke Koka Handmade Knitwear, ki jo je podprla konceptualna trgovina Pentlja.

Draž
1 / 35 Draž
2 / 35 Draž
3 / 35 Draž
4 / 35 Draž
5 / 35 Draž
6 / 35 Natasahrupic
7 / 35 Natasahrupic
8 / 35 Natasahrupic
9 / 35 Natasahrupic
10 / 35 Becha
11 / 35 Becha
12 / 35 Becha
13 / 35 Becha
14 / 35 Becha
15 / 35 Things I Miss
16 / 35 Things I Miss
17 / 35 Things I Miss
18 / 35 Things I Miss
19 / 35 Koka Handmade Knitwear
20 / 35 Koka Handmade Knitwear
21 / 35 Koka Handmade Knitwear
22 / 35 Koka Handmade Knitwear
23 / 35 Koka Handmade Knitwear
24 / 35 Barbara Vrbančič
25 / 35 Barbara Vrbančič
26 / 35 Barbara Vrbančič
27 / 35 Barbara Vrbančič
28 / 35 Loré
29 / 35 Loré
30 / 35 Loré
31 / 35 Loré
32 / 35 Ana Jelinič
33 / 35 Ana Jelinič
34 / 35 Ana Jelinič
35 / 35 Ana Jelinič

Ves program za prihodnje dni si lahko ogledate na spletni strani LJFW.

Preberite tudi:

David Bacali Trendi Magistriral, poklical organizatorje LJFW in dobil svojo prvo modno revijo teden mode, LJFW Trendi Izbira modnih oblikovalcev za teden mode je vse težja #ljfw #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin