Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
22. 10. 2019,
11.26

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

1

Natisni članek

LJFW teden mode

Torek, 22. 10. 2019, 11.26

4 leta, 6 mesecev

Vstopnice za ta dogodek na Fužinah so trenutno najbolj vroča roba #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

1

LJFW, teden mode | Kolekcija Ane Jelinič | Foto Jure Makovec

Kolekcija Ane Jelinič

Foto: Jure Makovec

Sinoči se je na Fužinskem gradu začela nova izdaja ljubljanskega tedna mode LJFW, ki je eden od najbolje obiskanih modnih dogodkov pri nas. Nekateri si vstopnice želijo tako zelo, da organizatorjem pošiljajo nevljudna sporočila z neskromnimi željami.

Vsako pomlad in vsako jesen ista zgodba: začne se teden mode in vsi si želijo videti vsaj eno od številnih revij.

Prav zaradi velikega povpraševanja so organizatorji LJFW pred dvema letoma omogočili, da bi si lahko revije z nakupom vstopnic ogledali vsi, ki to želijo. A kljub temu se še vedno dogaja, da ljudje hočejo brezplačen vstop.

LJFW, teden mode | Foto: Jure Makovec Foto: Jure Makovec

"Veliko je takih, ki mislijo, da si vstopnice zaslužijo"

Melinda Rebrek, izvršna producentka LJFW, se mora s takšnimi željami, ki so bolj podobne zahtevam, ukvarjati več dni pred tednom mode, pri čemer vsak dan dobi po več deset sporočil v slogu: "Potrebujem pet vstopnic za teden mode na Fužinah. Lp."

Ne samo, da večina pri tem pozabi na osnove bontona, nenadoma vsi mislijo, da jim več vstopnic (ne samo ena ali dve) pač pripada. V resnici pa si jih najprej zaslužijo povabljenci oblikovalcev, sponzorjev, partnerjev projekta, akreditirani novinarji in seveda tisti, ki zanje plačajo, razlaga Rebrekova.

"Veliko je takih, ki mislijo, da si vstopnice zaslužijo. Mogoče res, ampak mi vseh ne moremo poznati, je pa res, da velikokrat dobimo sporočila neznancev, ki samo napišejo, da potrebujejo vstopnice."

Video: Planet, novinarka Kaja Flisar

Pritiski tudi zaradi prve vrste

Takšna, na trenutke celo užaljena sporočila niso nič novega na dogodku, kot je teden mode. Lani smo poročali o tem, kako nekateri v želji, da bi sedeli v najbolj zaželeni, prvi vrsti, organizatorjem pošiljajo ne prav prijazna elektronska sporočila, na primer: "Če ne bom v prvi vrsti, bom ..." Takšnih so pred lanskim tednom mode Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana prejeli vsaj 20.

Kdo jim je poslal takšno sporočilo, nam organizatorji niso razkrili, so nam pa povedali, da so tako kot organizatorji LJFW dobili več kot 200 prošenj za dodatna brezplačna vabila.

teden mode, MBFWLJ
Trendi Pritiski na tednu mode v Ljubljani: "Če ne bom v prvi vrsti, bom ..."

Najdaljši teden mode, rekordno število modelov in rekordno dolga brv

Sicer pa se je sinoči začel odvijati najdaljši teden mode doslej, ki bo trajal vse do petka, na njem pa se bo sprehodilo rekordno število modelov. Rekordno dolga je tudi modna brv, pri čemer hoja posameznega modela traja skoraj dve minuti. Tega je še posebej vesel Tomaž Mihelič, ki vsako leto poskrbi, da so modeli njegove agencije Immortal Model Management vrhunsko pripravljeni na LJFW.

Jesensko izdajo LJFW je odprla revija znamke Loré, sledili so ji modeli v kolekcijah Barbare Vrbančič, Ane Jelinič, znamke Things I Miss, Natasahrupic, pletenin Draž in Becha. Večer se je končal s posebno inštalacijo tandema Mehle, ki je po uspehu v Londonu svojo kolekcijo ponovno predstavil tudi v Ljubljani. Posebnost letošnje edicije je tudi sodelovanje znamke Koka Handmade Knitwear, ki jo je podprla konceptualna trgovina Pentlja.

Fotogalerija
1 / 35

Ves program za prihodnje dni si lahko ogledate na spletni strani LJFW.

Preberite tudi:

David Bacali
Trendi Magistriral, poklical organizatorje LJFW in dobil svojo prvo modno revijo
teden mode, LJFW
Trendi Izbira modnih oblikovalcev za teden mode je vse težja #ljfw #video
Ne spreglejte