Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
11. 4. 2016,
18.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

moda trendi čevlji pomlad pomladni trendi obutev

Ponedeljek, 11. 4. 2016, 18.11

6 let, 7 mesecev

Večna aprilska dilema: kakšne čevlje obuti?

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Foto: Bor Slana

Konec marca, skozi april in včasih tudi do sredine maja se je težko odločiti, v kakšnih čevljih zapustiti dom.

Muhasto aprilsko vreme vsak dan posebej povzroča skrbi glede oprave: kaj obuti in obleči, da nam ne bo premrzlo in pozneje prevroče. Pri obutvi je stvar še bolj zapletena, saj navadno s seboj ne nosimo dodatnih parov čevljev zavoljo muhastega vremena. S tem vprašanjem smo se obrnili na nekaj znanih slovenskih deklet iz sveta mode, ki smo jih srečali na predstavitvi Deichmannove spomladanske kolekcije.

Občutek in počutje je merilo

"Sledim svojemu občutku in temperaturi, čeprav vedno obstaja dilema, kdaj prvič obuti odprte čevlje. Tukaj se malo lovim," pravi manekenka Karin Škufca, ki je pristašica tudi trenda iz tujine, da se škornji in gležnjarji nosijo tudi v toplih mesecih. "Gležnjarji zgodaj poleti se mi zdijo čisto okej izbira, saj so zelo dobro videti in mislim, da si bom jaz letos tudi drznila kaj takšnega."

Karin trenutno najraje nosi udobne superge. | Foto: Bor Slana Karin trenutno najraje nosi udobne superge. Foto: Bor Slana

Menjava zimskih čevljev s poletnimi je izziv tudi za manekenko Jano Koteska in voditeljico Ulo Furlan. "Prehod iz zimskih čevljev v poletne je pri meni cel proces, saj nimam ravno velikega stanovanja, zato bom kmalu imela pravo selitev (smeh). Ker pa sem bolj zmrzljiva, mislim, da bom še obula bulerje," pravi Jana, Ula pa dodaja, da se s sandali opogumlja šele zadnja leta. "Prej nisem hotela izpostavljati svojih prstov in kot najstnici se mi je zdelo, da sem lahko vse življenje v supergah (smeh). Zdaj pa zimske čevlje zamenjam s pomladno-poletnimi, ko se res zelo otopli."

Malce več si upa blogerka Lea, ki jo morda poznate pod vzdevkom Lepa afna. "Moj kriterij je takšen: ko je zunaj sonček in četudi temperature niso dovolj visoke, že kar obujem lahkotnejšo obutev. To se pri meni ponavadi zgodi kakšen mesec prezgodaj (smeh). Tisti mesec zato posledično malo kiham in smrkam, ampak občutek lahkotnih nog je neprecenljiv."

Ula je za oksfordke. | Foto: Bor Slana Ula je za oksfordke. Foto: Bor Slana

Udobje premaga modne smernice

Se pa Ula, Jana in Lea strinjajo, da gležnjarji v njihovi poletni garderobi nimajo kaj iskati. "Razumem, da so gležnjarji poleti lahko stilsko zelo kul, a ne vem, kako dolgo zdržati v takšni obutvi. Lepo je videti, gležnjarji so mi všeč tudi ob poletnih tunikah, a potiti se v plastiki ni fino," meni Ula, Jana pa dodaja, da mora biti počutje res na prvem mestu. "Zaradi vročine ne bi obula škornjev, čeprav so mi zdaj všeč nizki kavbojski škornji z luknjami, v kombinaciji z džins oblekico." Lea pa bo povsem pozabila na zaprte čevlje, edini takšni, ki pridejo pri njej v poštev, so balerinke.

Lea in Jana (desno) pa sta to pomlad zaljubljeni v "slip on" superge. | Foto: Bor Slana Lea in Jana (desno) pa sta to pomlad zaljubljeni v "slip on" superge. Foto: Bor Slana

Skozi prehodno vreme v čevljih brez pet

Medtem ko dekleta že točno vedo, kaj bodo nosile skozi poletje in kaj ne, pa je dilema v prehodnem vremenu večja. A tudi za to imajo rešitev - najboljša izbira so čevlji brez pet. Karin trenutno obožuje superge z izrazitejšim podplatom, za katere meni, da se odlično podajo tako krilom, oblekam in kavbojkam, Ula je za kopijo moških čevljev na vezalke, tako imenovane oksfordke, Jana in Lea pa imata v muhastem vremenu najraje "slip on" superge.

Ne spreglejte