Tem oblačilom in dodatkom se ob vročih dneh izognite

O tem, kako se ob vročih dnevih primerno obleči za v službo, smo že pisali. Ker je pred nami še nekaj poletnih dni, smo sestavili še seznam kosov, ki se jim je ob višjih temperaturah najbolje izogniti.

Ko nas čaka res vroč dan, naj bo udobje na prvem mestu.
Ko nas čaka res vroč dan, naj bo udobje na prvem mestu. Foto: Getty Images

Za to, da težje prenašate vročino, je lahko kriva tudi izbira kosov oblačil in dodatkov. Zaradi nekaterih se lahko počutimo zares neudobno, pa tega sploh ne opazimo. Ob visokih temperaturah zato raje dvakrat premislite, ali bi si nadeli naslednje kose, in raje izberite predlagane alternative.

Sandali z veliko (tankimi) paščki. Ti se nam bodo ob res vročem dnevu, ko se potimo tudi v noge, zarili v kožo, kar ne bo prijeten občutek. Namesto takšnih raje obujte sandale s čim manj paščki, morda celo japonke ali pa lahke superge.

(Pre)tesne kavbojke. Če jih že zjutraj težko oblečete, bo čez dan postalo še huje. Pomislite na obiske stranišča in na to, kako težko jih boste navlekli nase. Raje oblecite ohlapnejše kavbojke ali širše hlače iz lana.

Oblačila naj bodo ohlapnejša in iz materialov, ki dihajo. Oblačila naj bodo ohlapnejša in iz materialov, ki dihajo. Foto: Getty Images

Superge so morda še najbolj udobna obutev, saj se v njih stopala najmanj potijo. Superge so morda še najbolj udobna obutev, saj se v njih stopala najmanj potijo. Foto: Getty Images

Svileni kosi. Svila ne diha, zato tudi vaša koža ne bo, tako da se boste dodatno potili. Namesto svilenih kosov raje oblecite bombažne ali lanene, ki dihajo.

Oprijeta krila in obleke. Zanje se odločite le, če so iz bombaža. Razlog je enak kot pri svili - da bo koža lahko dihala ter da se boste čez dan počutili bolje in udobno.

Črna od glave do pet. Da črna privlači še več vročine, ni treba pojasnjevati. Ob vročih dneh se odločajte za svetle barve: belo, svetlo sivo, rumeno, marelično ...

Oprijete obleke naj bodo iz bombaža ali lana. Oprijete obleke naj bodo iz bombaža ali lana. Foto: Getty Images

Prstane zamenjajte z zapestnico ali verižico, torbico pa raje nosite v roki ali na rami. Prstane zamenjajte z zapestnico ali verižico, torbico pa raje nosite v roki ali na rami. Foto: Getty Images

Nahrbtnik. Če je pred vami pohajkovanje po mestu, se lahko zaradi nahrbtnikom po hrbtu potite veliko bolj. Če ga preprosto morate imeti, ker se najbolj poda k vaši opravi, ga občasno nosite na eni rami, sicer pa se raje odločite za navadno torbo za na eno ramo.

Prstani. V dlani se v res vročih dneh potimo veliko bolj, kot bi si mislili, in prstani lahko še povečajo neudobje. Namesto prstanov se raje okitite z lahkotno verižico in uhani. A pozor: nakit v vročih dneh naj ne bo pretežak, saj vas bo teža utrujala, težki uhani lahko celo povzročijo glavobol.

Save

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano