Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
31. 7. 2018,
15.24

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

Natisni članek

služba moda poletje Na dopustu

Torek, 31. 7. 2018, 15.24

5 let, 8 mesecev

Kako se primerno obleči za v službo, ko je res vroče

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

Foto: Getty Images

Visoke temperature so dodaten izziv, ko se je treba primerno obleči za delovno mesto, kjer japonke in minikrila niso sprejemljiva. Veste, kaj je dovoljeno in kaj ne?

Če delate v strogem delovnem okolju, zagotovo veste, čemu se morate (žal) tudi poleti izogibati. Če pa politika oblačenja ni tako jasno razdelana, a hočete vseeno dalovati resno, si lahko pomagate z napotki za poletno službeno opravo.

Glavna pravila:

  • oblačila naj bodo iz lahkotnih materialov, ki dihajo,

  • lanene kose dobro zlikajte, saj se radi mečkajo,

  • previdno s kričečimi barvami in vzorci.

Trendi Kako si zapeti poletno obleko, ko ni nikogar zraven

ŽENSKE:

Sandali. Misel na zaprte čevlje v poletni vročini je lahko huda, zato izberite klasične, šik čevlje, ki naj bodo odprti na subtilen način in ob katerih ne pomislimo takoj na plažo.

Kratka obleka. Sega naj do višine kolen ali pa le centimeter ali dva nad njimi, sicer boste kazale preveč. Dekolte naj ne bo preglobok, hkrati pa ni pametno kazati preveč hrbta. Kadar se odločite za kratko obleko, naj bodo čevlji zaprti, s čimer boste omilile videz, ki lahko z odprtimi sandali hitro spomni na večerno opravo.

Kratka obleka naj sega do višine kolen ali pa le centimeter ali dva nad njimi. Dekolte naj ne bo preglobok. Zaprti čevlji so ob kratki obleki boljša izbira, saj omilijo videz. Kadar se odločite za sandale, izberite klasične in šik, ob katerih ne pomislimo takoj na plažo. | Foto: Getty Images Kratka obleka naj sega do višine kolen ali pa le centimeter ali dva nad njimi. Dekolte naj ne bo preglobok. Zaprti čevlji so ob kratki obleki boljša izbira, saj omilijo videz. Kadar se odločite za sandale, izberite klasične in šik, ob katerih ne pomislimo takoj na plažo. Foto: Getty Images

Majica brez rokavov. Kadar se odločite za ta klasičen kos, naj bo čim bolj klasičen. Z ne preveč globokim izrezom in iz materiala, ki diha. Kombinirajte jo z modnimi širokimi hlačami, ki vas bodo prijetno hladile.

Majica z rokavi. Še tako običajno majico, ki bi jo sicer nosili samo doma, lahko nadgradite z oprijetim krilom in pravimi modnimi dodatki.  

Majica brez rokavov je sicer zelo običajna, a tako vsestranska. Kombinirajte jo s širokimi hlačami, ki prijetno hladijo in nadgradijo povsem običajno majico. Majica s kratkimi rokavi pa v kombnaciji s šik krilom lahko postane veliko več, odlično se poda tudi h krilu A-kroja. | Foto: Getty Images Majica brez rokavov je sicer zelo običajna, a tako vsestranska. Kombinirajte jo s širokimi hlačami, ki prijetno hladijo in nadgradijo povsem običajno majico. Majica s kratkimi rokavi pa v kombnaciji s šik krilom lahko postane veliko več, odlično se poda tudi h krilu A-kroja. Foto: Getty Images

Krilo z razporkom. Odlična rešitev za res vroče dni, ko potrebujete tisti dodaten vetrič, da zapiha med nogami, a morate biti vseeno spodobne. Takšno krilo je lahko dolgo ali krajše, razporek mu doda tisto piko na i, ki jo potrebuje.

Primeri razporkov, ki naredijo vroče poletne dni znosnejše. | Foto: Getty Images Primeri razporkov, ki naredijo vroče poletne dni znosnejše. Foto: Getty Images

Pajac. Lahek pajac je prava izbira na vroč poletni dan, hlačni ali pa takšen s krilom. Šivilja naj ga še dodatno ukroji po vaših merah, da boste v njem videti res šik. Za v službo ga kombinirajte z visokimi petami, za večerni potep po mestu pa imejte s seboj nizke sandale ali pa kar superge.

Komplet, ki deluje kot pajac, je elegantna poletna oprava. Je tudi bolj praktičen od pajaca (pomislite na obiske stranišča). V kombinaciji s petami je pajac dovoljen za v službo, z japonkami pa tudi za sprehod ob obali. | Foto: Getty Images Komplet, ki deluje kot pajac, je elegantna poletna oprava. Je tudi bolj praktičen od pajaca (pomislite na obiske stranišča). V kombinaciji s petami je pajac dovoljen za v službo, z japonkami pa tudi za sprehod ob obali. Foto: Getty Images

mejkap, ličenje
Trendi Kako se lotiti ličenja, ko je zunaj peklenska vročina

MOŠKI:

Lanena obleka. Klasična moška obleka lahko poleti predstavlja pravo savno, zato si omislite lepo laneno obleko, ki se ne mečka ob vsaki kretnji. Vendar naj ne bo presvetla, saj ni nič slabšega od elegantne moške obleke, skozi katero se vidijo spodnjice.

Pas. Medtem ko pozimi ne boste modni, če bo pas posebej izstopal, si poleti lahko dovolite malce več. Recimo rjav ali temno siv pas iz pravega usnja v kombinaciji s svetlimi hlačami.

Lanena obleka se ne mečka, je lahkotna in diha. Ko lahko slečete suknjič, srajco zavihajte pod komolci. Pri izbiri pasu imejte v mislih, da se rjav ali temnosiv iz pravega usnja lepo podata k svetlim hlačam.  | Foto: Getty Images Lanena obleka se ne mečka, je lahkotna in diha. Ko lahko slečete suknjič, srajco zavihajte pod komolci. Pri izbiri pasu imejte v mislih, da se rjav ali temnosiv iz pravega usnja lepo podata k svetlim hlačam. Foto: Getty Images

Srajca. V poletni vročini je dovoljeno nositi majico z zavihanimi rokavi. Kako to storite na čim bolj eleganten način, preverite TUKAJ. Tudi srajca s kratkimi rokavi je lahko dobra izbira.

Mokasini. Japonke in odprti sandali pri moških žal odpadejo. So pa na srečo mokasini odlična alternativa in tudi bolj šik izbira za poletne dni v pisarni – seveda če etika oblačenja dovoljuje, da nogavice pustite doma. Nič ni hujšega kot mokasini z nogavicami. Mokasini naj bodo iz semiša, da bodo noge dihale.

Kratke hlače naj ne bodo prekratke, prepisane in kričečih barv. Segajo naj do višine kolen. Če nosite mokasine, naj bodo iz usnja ali semiša, v katerih stopala dihajo. Najboljše so bele superge, ki se odlično podajo k elegantnim, rahlo privihanim hlačam. | Foto: Getty Images Kratke hlače naj ne bodo prekratke, prepisane in kričečih barv. Segajo naj do višine kolen. Če nosite mokasine, naj bodo iz usnja ali semiša, v katerih stopala dihajo. Najboljše so bele superge, ki se odlično podajo k elegantnim, rahlo privihanim hlačam. Foto: Getty Images

Kratke hlače. Če je to sprejemljivo v vaši pisarni, zakaj pa ne? Vendar naj ne bodo prekratke, prepisane in kričečih barv. Segajo naj do višine kolen, krajše niso sprejemljive. Barve? Sprejemljive so pastelne, brez vzorcev. Posezite po klasiki.

Superge. Tudi superge so lahko povsem sprejemljive, če se odločite za prave in jih znate dobro kombinirati. Priporočamo bele, kombinirane z elegantnimi hlačami, ki jih rahlo privihajte.

moda, trend, stil
Trendi Tem oblačilom in dodatkom se ob vročih dneh izognite
Ne spreglejte