Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
6. 9. 2017,
20.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

Salma Hayek lepota nega igralka

Sreda, 6. 9. 2017, 20.45

6 let, 7 mesecev

Salma Hayek razkriva ključ do svoje lepote pri 51 letih

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68
Salma Hayek | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Mehiška zvezdnica noče zavajati nikogar, zato je glede svoje lepote in lepotnih pripomočkov zelo odkrita. Razkriva, kako skrbi zase iz dneva v dan, katere izdelke uporablja in čigave nasvete najraje upošteva.

Salma Hayek je za New York Times spregovorila o svoji lepotni rutini, ki še zdaleč ni tako zapletena, kot bi pričakovali od hollywoodske zvezdnice.

Nega kože

"Zjutraj si nikoli ne očistim obraza," pravi in dodaja, da jo je tega naučila njena babica. "Ponoči se koža obnovi z vsem, kar je izgubila čez dan. Poleg tega, če si kožo očistim zvečer pred spanjem, zakaj bi bila umazana, ko se zbudim? To je poteza znamk, ki vas hočejo prepričati v uporabo čim več izdelkov," je bila odkrita.

Zjutraj si po obrazu le poprši rožno vodo in nanese vlažilno kremo. Kreme za sončenje ne uporablja, razen če ve, da bo ves dan preživela zunaj. "Zakaj? Ker mislim, da kemikalije v njih niso dobre za kožo."

Sledi nasvetu svoje babice, da si kože zjutraj ni treba čistiti. | Foto: Getty Images Sledi nasvetu svoje babice, da si kože zjutraj ni treba čistiti. Foto: Getty Images

Pred spanjem si ličila odstrani s kokosovim oljem, nato pa uporabi še rožno vodo. To si nanese z vročo brisačo. "Mokro brisačo segrejete v mikrovalovki in si privoščite mini parno kopel." Kožo nato spere z mrzlo vodo. Velikokrat si nanese še masko za obraz; najraje ima takšne, ki so tako naravne, da jih lahko poješ.

Ličenje

Čez dan, ko nima obveznosti, si nanese le nekaj pudra, lička pa si pordeči kar s šminko, ki jo nanese s prsti. Kadar se mora bolj naličiti za medijske dogodke, pa si privošči malce več eksperimentiranja z barvo ustnic in drznejšim mejkapom.

Na preprogi si dovoli drznejše ličenje. | Foto: Getty Images Na preprogi si dovoli drznejše ličenje. Foto: Getty Images

Lasje

Salma si kljub 51 letom las ne barva, čeprav ima že nekaj belih, pravi. "Eden od razlogov, zakaj si jih ne barvam, je ta, da nimam potrpljenja sedeti toliko časa na frizerskem stolu. Nočem zapravljati časa za to, da se pretvarjam, da sem mlajša in da zato ne uživam v življenju. Kadar ne delam, pustim svojim lasem, da so divji in skodrani. Če pa so že preveč nori, jih spnem v čop."

Rekreacije ne mara preveč, a obožuje potapljanje. | Foto: Getty Images Rekreacije ne mara preveč, a obožuje potapljanje. Foto: Getty Images

Prehrana in rekreacija

Salma priznava, da ni oseba, ki bi telovadila, a obožuje potapljanje. In tudi prehranske filozofije nima. "Ne sledim nobeni dieti, saj nimam discipline. Mislim, da je tako zaradi izčrpanosti, a to si želim spremeniti. Sanjam o dietetičarki, ki ne bo samo meni zapovedala, kaj naj jem, ampak bo enako storila tudi za moje otroke. Tako bi bili vsi zdravi in vsi bi jedli enako, brez obremenjevanja s tem, kako vsi jedo."

Edino, s čimer se omejuje, je meso. "Ne jem ga vsak dan, jem različne vrste, a redko. In nikoli ne jem mesa dvakrat na dan."


Preberite še:


Save

Save

Ne spreglejte