SiolNET. Trendi Moda
1,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prijateljici želita s posebnim trendom spremeniti modno industrijo #video

1,90

termometer

Prijateljici sta na družbenih omrežjih začeli poseben trend, s katerim želita dokazati, da velikost ni pomembna, šteje samo slog.

Nike, lutke Trendi Nike predstavil lutke z oblinami in zanetil vročo debato: so poklon ali potuha? #video

Denise Mercedes in Maria Castellanos sta lani začeli pozitivno gibanje, imenovano #StyleNotSize (slog, ne velikost, op. p.), s katerim kažeta, kako so enaka oblačila videti na povsem drugačnih postavah. Medtem ko ima Denise polnejšo z oblinami, ima Maria bolj atletsko.

Ker je bil odziv na fotografije na Instagramu zelo velik, sta se prijateljici odločili, da bosta posneli še videe, ki pa sta jih začeli objavljati na trenutno najbolj priljubljenem omrežju TikTok.

Začelo se je z enakim bikinijem v drugačnih velikostih

Spoznali sta se pred petimi leti in kmalu postali prijateljici, pozneje pa še vplivnici, ki sta začeli širiti pozitivizem v sicer zelo kritično naravnanem družbenem omrežju.

Vse skupaj se je začelo z eno fotografijo, na kateri sta nosili enak bikini, a v drugačnih velikostih. "Dva tipa postave, enak bikini. Ona nosi velikost S, jaz pa XL, ampak ali nisva obe lepi?" je ob tem zapisala Denise.

Potem je šlo le še navzgor: ko sta idejo #StyleNotSize prenesli na TikTok, sta dobili še več sledilcev in si hitro nabrali že prek 1,5 milijona ogledov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 bodies, same dress 💙 @mariacastellanos_ri #stylenotsize

A post shared by Denise Mercedes 🇩🇴 (@denisemmercedes) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denise Mercedes 🇩🇴 (@denisemmercedes) on

Maira Genovese Trendi Kaj je TikTok: omrežje, ki je obnorelo mlade, starši pa ga ne razumejo #intervju #video

Najraje nosita odrezane tope, ker so kontroverzni

Prijateljici zdaj nadaljujeta privlačne in pozitivne videe, s katerimi dokazujeta, da velikost resnično nima veliko opraviti z osebnim slogom. A tega se nista obe lotili z enako mero samozavesti, je priznala Maria.

"Denise ima veliko več samozavesti, medtem ko se jaz nisem dobro počutila v čisto vsem. Ona me je navdihnila in kmalu sem pridobila več samozavesti."

In kaj najraje nosita? Oblačila, za katera družba pravi, da naj jih dekleta z oblinami ne bi nosila, razlagata: "Pravijo, da 'plus-size' dekleta ne bi smela nositi odrezanih topov in kazati trebuščka, zato počneva ravno to, ker je kontroverzno."

Večina kritik je pozitivnih, a seveda se najdejo tudi negativne

99 odstotkov komentarjev je pozitivnih in večina obožuje to, kar počneta, a v enem odstotku se skrivajo tudi zlobni zapisi – od tega, da je Denise "predebela" in "ne bi smela biti za vzor", do tega, da je Maria "previtka".

A prijateljici se trudita, da jim zlobni jeziki ne bi prišli do živega, in se raje osredotočata na pozitivno stran trenda, ki sta ga začeli, pri čemer upata na čim več sodelovanj z znamkami, ki imajo enako vizijo. "Hočeva prekršiti pravila in modni industriji odpreti oči ter ji dopovedati, da obstajajo vse velikosti in oblike," sta še dodali.

Preverite tudi:

manekenke Trendi Manekenki z oblinami pokazali, kako photoshop spremeni telo Nataša Mernik Trendi Kako so obline osvojile tudi slovensko modno znamko #video #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin