SiolNET. Trendi Zdravje
4,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Manekenki z oblinami pokazali, kako photoshop spremeni telo

4,50

termometer

 | Foto: Instagram/Getty Images
Foto: Instagram/Getty Images

Photoshop lahko zakrije ogromno napak in osebo tako spremeni, da si sploh ni več podobna. To sta hoteli dokazati manekenki z oblinami, ki sta se fotografirali v spodnjem perilu in fotografu pustili proste roke pri retuširanju.

Diana Sirokai in Callie Thorpe sta na Instagramu delili dve fotografiji, ki sta si zelo podobni, a z eno ogromno razliko: na prvi je njuna koža svileno gladka in noge precej ozke, na drugi pa je dobro viden celulit na širših stegnih.

Dekleti sta retuširanje prepustili fotografu in mu nista dajali nobenih omejitev. Nato sta objavili obe fotografiji, s katerima sta hoteli pokazati, kako zelo se obdelana fotografija razlikuje od originalne. Dve na prvi pogled enaki fotografiji sta zelo različni.

Prva prikazuje delo photoshopa, druga (klik puščice na desni) pa realno sliko:

Preberite tudi, kako ljudje v Sloveniji sprejemajo obline: "Napadli so naju, da podpirava debelost in nezdrav način življenja" #intervju

Ni čudno, da je toliko negotovosti

"Moram reči, da sva na obeh videti čudovito," je ob objavi zapisala Diana. "Namen tega je bil, da vam pokaževa, kako močno revije in mediji obdelajo tisto, kar vidite. Manekenke in zvezdnice niso podobne niti same sebi. Živimo v tako lažnem svetu, da je čas, da se vrnemo v realnost."

Njena kolegica Callie je dodala, da ni čudno, da tako veliko žensk danes trpi zaradi negotovosti. "Leta in leta smo bile priča retuširanju in povsem prirejenim fotografijam v medijih. Photoshop ima svoj namen in je nekje res potreben, a v tej industriji je šlo predaleč. Z njim je jasno, da smo šli predaleč."


Preberite še:

 


Tekmovalci v šovu The Biggest Loser Slovenija pa si prizadevajo, da bi izgubili čim več odvečnih kilogramov in čim lepše oblikovali svoje telo. Njihov napredek lahko spremljate od torka do petka ob 21.05 na Planet TV.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 33
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin