Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
14. 5. 2018,
8.37

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

3

Natisni članek

fitnes The Biggest Loser Slovenija obline Instagram manekenka

Ponedeljek, 14. 5. 2018, 8.37

5 let, 11 mesecev

Manekenki z oblinami pokazali, kako photoshop spremeni telo

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

3

manekenke | Foto Instagram/Getty Images

Foto: Instagram/Getty Images

Photoshop lahko zakrije ogromno napak in osebo tako spremeni, da si sploh ni več podobna. To sta hoteli dokazati manekenki z oblinami, ki sta se fotografirali v spodnjem perilu in fotografu pustili proste roke pri retuširanju.

Diana Sirokai in Callie Thorpe sta na Instagramu delili dve fotografiji, ki sta si zelo podobni, a z eno ogromno razliko: na prvi je njuna koža svileno gladka in noge precej ozke, na drugi pa je dobro viden celulit na širših stegnih.

Dekleti sta retuširanje prepustili fotografu in mu nista dajali nobenih omejitev. Nato sta objavili obe fotografiji, s katerima sta hoteli pokazati, kako zelo se obdelana fotografija razlikuje od originalne. Dve na prvi pogled enaki fotografiji sta zelo različni.

Prva prikazuje delo photoshopa, druga (klik puščice na desni) pa realno sliko:

Preberite tudi, kako ljudje v Sloveniji sprejemajo obline: "Napadli so naju, da podpirava debelost in nezdrav način življenja" #intervju

Ni čudno, da je toliko negotovosti

"Moram reči, da sva na obeh videti čudovito," je ob objavi zapisala Diana. "Namen tega je bil, da vam pokaževa, kako močno revije in mediji obdelajo tisto, kar vidite. Manekenke in zvezdnice niso podobne niti same sebi. Živimo v tako lažnem svetu, da je čas, da se vrnemo v realnost."

Njena kolegica Callie je dodala, da ni čudno, da tako veliko žensk danes trpi zaradi negotovosti. "Leta in leta smo bile priča retuširanju in povsem prirejenim fotografijam v medijih. Photoshop ima svoj namen in je nekje res potreben, a v tej industriji je šlo predaleč. Z njim je jasno, da smo šli predaleč."


Preberite še:

 


Tekmovalci v šovu The Biggest Loser Slovenija pa si prizadevajo, da bi izgubili čim več odvečnih kilogramov in čim lepše oblikovali svoje telo. Njihov napredek lahko spremljate od torka do petka ob 21.05 na Planet TV.

 

Ne spreglejte