Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 9. 2024,
9.39

Osveženo pred

2 dneva, 18 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Natisni članek

Pariški teden mode modna revija

Torek, 24. 9. 2024, 9.39

2 dneva, 18 ur

Pariški teden mode se je začel s spektaklom, odprtim za vse #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,40
Paris Fashion Week | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Po New Yorku, Londonu in Milanu se je teden mode začel v Parizu. Odprla ga je modna revija kozmetične hiše L'Oréal, za katero so se po modni brvi sprehodili vsi njeni zvezdniški obrazi.

Pariški teden mode, ki bo trajal do 1. oktobra, se je v ponedeljek začel z velikim modnim spektaklom kozmetičnega giganta L'Oréal. Revija pred pariško opero Garnier je bila odprta za javnost, kar je na velikih tednih mode izjemna redkost – na revije najbolj prepoznavnih imen so povabljeni le izbranci. Iz L'Oréala so sporočili, da hočejo "demokratizirati" glamur tedna mode, in svoj prestižni dogodek zato odprli za vse.

Po modni brvi, ki jo je sicer močil dež, so se sprehodile vse najbolj prepoznavne ambasadorke te kozmetične hiše – Eva LongoriaJane FondaAndie MacDowellHeidi KlumCara DelevingneViola Davis in Kendall Jenner.

Oglejte si v fotogaleriji:

Fotogalerija
1
 / 6

"Želeli smo, da javnost na lastne oči vidi čudovite obleke in ljudi, do katerih običajno ne bi imela dostopa," so prestižni dogodek za "rajo" pojasnili v največjem kozmetičnem podjetju na svetu.

Medtem bo veliki finale pariškega tedna mode veliko ekskluzivnejši – to bo revija modne hiše Chanel, ki po odhodu Virginie Viard letos poleti še nima glavnega oblikovalca. Kako bodo pri Chanelu zastavili revijo oziroma kaj bodo pokazali, še ni znano, je pa znano, da bo neizmerno razkošna oziroma razsipna.

Zanjo bodo pri Chanelu zapravili kar 30 milijonov evrov. Priredili jo bodo v Veliki palači na Elizejskih poljanah, ki je bila na olimpijskih in paralimpijskih igrah prizorišče tekem v sabljanju in taekwondoju. V preteklosti je tam nekatere svoje najspektakularnejše revije za Chanel priredil Karl Lagerfeld.

Preberite še:

LJFW
Trendi Letošnji Ljubljanski teden mode bo največji do zdaj
Ne spreglejte