Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 2. 2016,
11.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

nosečnost

Petek, 12. 2. 2016, 11.42

6 let, 7 mesecev

Nosečniška oblačila: elegantne hlače, kavbojke in pajkice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Čas nosečnosti je relativno kratko obdobje, vendar tako intenzivno, da nujno potrebujemo nekaj kosov udobnih oblačil, narejenih prav za ta čas. Prva izbira so hlače, elegantne, športne ali pajkice.

Zakaj so prve prave nosečniške hlače običajno črne?

Ker mislimo, da nam bodo najbolj prav prišle! Običajno se ne motimo, saj lahko kakovostne nosečniške hlače s prilagojenim pasnim delom, ki raste tako, kot raste trebušček, res nosimo celotno nosečnost, z njimi pa lahko kombiniramo karkoli. Danes k njim izberemo elegantno srajco, jutri pisano tuniko, pojutrišnjem hočemo črno s črnim, namesto nakita pa za pravi poudarek uporabimo udoben in zabaven nosečniški pas, ki ga namestimo čez spoj hlač in majice. A če vaš stil doslej ni vključeval črnih hlač, jih tudi zdaj ne potrebujete. Tudi z drugimi barvami gre!

Zakaj so najljubše nosečniške hlače običajno kavbojke?

Ne, ne samo zato, ker smo jih vajene že vse življenje in jih hočemo tudi v času nosečnosti, temveč tudi zato, ker jih na koncu res najdlje nosimo. V času trebuščka so najhitrejša rešitev takoj zjutraj ali za nenadni odhod od doma, potem pa se lahko še dolgo obnesejo tudi pri igri z malčkom. Nosečniške kavbojke z nizkim ali povišanim elastičnim pasom, temne ali svetle, ravne ali ozke, klasične ali v kakšni posebni izvedbi – z njimi najlažje ohranjamo svoj mladostniški stil tudi kot nosečke. Čeprav znamo kavbojke nositi tudi na silno eleganten način, se z najljubšimi običajno super skladajo zabavne nosečniške majice v vseh mogočih veselih barvah in tiskanih motivih.

Zakaj si v času nosečnosti najraje kupimo še ene in še ene nosečniške pajkice?

So in niso hlače, a so tako zelo udobne! Pogosto se nam zdijo boljša izbira kot nogavice. In ko trebušček raste in se nam zdi, da povsod kaj tišči, lahko prava oblika in barva pajkic pod nosečniško obleko dela čudeže – pri udobju, videzu in rabi. V službi, doma, pri jogi, aerobiki, pilatesu, ali na sprehodu si boste hvaležne za pravo velikost in ustrezno oprijetost oblačila, ki vas ob potenju ne bo začelo dražiti v predelih telesnih gub in ki vas ne bo nikjer tiščalo. Pajkice iz Popka so izdelane iz prijetnega in elastičnega materiala (bombaž in elastan), ki "diha" in spodbuja cirkulacijo. Izbira modelov je velika! Dolge, tričetrt, s krilcem, visok pas ali nizek pas. Tiste z nizkim pasom preprečujejo, da bi vam bilo vroče v trebušček, z visokim pa nasprotno poskrbijo, da je trebušček ves čas v toplem zavetju. Za res hladne dni pa si privoščite termo pajkice, ki so poleg vsega na notranji strani še kosmatene. Prav tako, kot hlače ali kavbojke boste tudi pajkice lahko nosile še dolgo časa po porodu.

Koristni namigi:

- Pri prvem izbiranju in pomerjanju poiščite svojo običajno konfekcijsko številko. Nosečniške hlače, pajkice in druga oblačila v Popku so na voljo v številkah od 34 do 54. Tudi če že imate trebušček, ne iščite večjih številk! Skrivnost nosečniških oblačil iz Popka je prav v krojnem upoštevanju spreminjanja ženskega telesa v nosečnosti. - Nosečniški pas. Če se še niste odločile za prve nosečniške hlače, lahko čez tiste, ki se vam še vedno zdijo najudobnejše (pa četudi jih nosite odpete), uporabite nosečniški pas – morda v enaki barvi, kot so hlače in tako skrijete morebitno razpetost razporka. - Nosečniške hlače so lahko tudi materinske! Preden bo vaše telo pozabilo na nosečniške dimenzije, boste še nekaj časa zadovoljne z udobjem, ki ga omogočajo nosečniške hlače. Marsikatere hlače z nizkim pasom bodo tudi po porodu še dolgo ustrezne za vaše boke, tiste z visokim pasom pa boste lahko po želji tudi spodvihale. - Poporodne pajkice. Udobna nosečniška oblačila običajno dobro služijo še lep čas po porodu, a tedaj postane še pomembnejše vračanje nazaj v prejšnje telesne dimenzije in oblike. Takrat izberite Popek pajkice s pasom, ki trebušček stisne!

Ne spreglejte