Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 4. 2018,
12.44

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

Natisni članek

šola matura moda maturantski ples

Sobota, 14. 4. 2018, 12.44

6 let

Naj eden od najpomembnejših dni v življenju ne postane nočna mora #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

Maturantski ples, eden od najpomembnejših dogodkov v življenju, naj ne bo nočna mora. Svetovali vam bomo, v kakšni obleki se boste letos dijaki in starši počutili sanjsko.

Video: Planet TV

Matura ali zrelostni izpit že trka na vrata dijakov zaključnih letnikov. A je bistveno več kot le preverjanje znanja. Je mejnik, če ne kar prelomnica v življenju, saj pomeni izobraževalno polnoletnost, so poročali v oddaji Dan. na Planet TV.

Dan, ki vsakemu dijaku za vedno ostane v spominu

Pred maturo pa je čas tudi za zadnje večje druženje in simbolično praznovanje zrelosti, maturantski ples. To je zagotovo dan, ki vsakemu dijaku za vedno ostane v spominu. Eden od pomembnejših elementov plesa je prav zagotovo obleka.

V obdobju maturantskih plesov so trgovine polne krasnih barvitih oblek. A večina maturantk se žal še vedno najraje odloči za črno. Modna oblikovalka Maja Ferme svetuje, da se maturantke namesto varne črnine raje odločite za bolj mladostne, živahne barve, v katerih boste na ta pomemben večer res zažarele.

Tiste, ki niste ljubiteljice oblek, se odločite za kombinezon, v njem boste nedvomno izstopale. Zanimiva izbira je lahko tudi dvodelni set. K širšemu krilu iz tila oblecite oprijet suknjič s čipko in perlicami.

Čiste kroje oblek popestrite z nakitom

A če je obleka še tako lepa, lahko hitro izgubi svoj čar, če je ne kombinirate s primernimi modnimi dodatki. Čiste kroje oblek popestrite z nakitom, pomemben del podobe pa so seveda tudi čevlji. Pri ženskah so ta večer skoraj obvezne visoke pete.

Seveda ne smemo pozabiti niti na fante. Ti lahko izberejo elegantno možnost s suknjičem, belo srajco in metuljčkom ali pa se odločijo za bolj sproščen videz.

Tudi mame si lahko na ta večer privoščite bolj svečano toaleto. Izberite preproste kroje in se raje poigrajte z barvami in vzorci.

Pri izbiri obleke in čevljev je seveda najpomembnejše udobje. Ne nazadnje boste v tej opravi preplesali vso noč.

Kaj pa pričeska?

Seveda ne smemo pozabiti na pričesko. Tiste, ki želite biti na maturantskem plesu lepe, a nočete preveč izstopati, ne boste zgrešile, če boste to pomlad izbrale tople odtenke.

Tisti, ki radi eksperimentirate in ste bolj drzne narave, pa morate poseči po pastelnih odtenkih. A tovrstnega barvanja ne smemo podcenjevati. Če ni narejeno pravilno, lahko močno poškoduje lase.

Kar zadeva trende pričeske, je letos nepogrešljiv paž s frufrujem, ki ne sme biti poglajen, temveč razmršen.

Ne spreglejte