Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 10. 2013,
7.41

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

teden mode butik modni dodatki

Sreda, 16. 10. 2013, 7.41

1 leto, 1 mesec

Na teden mode po slovenske dodatke (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ljubljanski teden mode poleg zbora modne smetane in trendov, predstavljenih na brvi, prinaša tudi butik modnih dodatkov slovenskih oblikovalcev.

V tednu mode, ki ga gosti ljubljanski Kino Šiška, si lahko na sejmu modnih dodatkov v dvorani Komuna ogledate in tudi kupite izdelke slovenskih ustvarjalcev. In kdo se pod dodatke podpisuje?

Modne dodatke pod imenom TM priboljški ustvarja Tjaša Mavrič, po poklicu arhitektka, v prostem času pa oblikovalka, ki jo sicer poznamo tudi kot pobudnico tovrstnih sejmov na Taboru. Njeni kosi so izdelani iz recikliranih plastičnih odpadkov in plakatov, nakupovalnih vrečk in še česa.

Oblikovalski dvojec Glow sestavljata Elizabeta Likovič in Nejc Švarc, ki ustvarjata moške in ženske metulje, ovratnike, broške, sponke za lase in verižice. Posebnost njune nove kolekcije so metuljčki iz pleksistekla in lesa, vsak kos pa je ročno izrezan in obdelan.

Eva Jančar Kalan pod imenom Evita ustvarja unikatna oblačila, od suknjičev do bodijev in plesnih kostumov, izdeluje pa tudi oblačila po naročilu.

Katja Koselj, že dodobra poznano ime na slovenski modni sceni, slovi po kvačkanih izdelkih, prepletu bakrene žice in biserčkov, ki so navdušili tudi številne slovenske estradnice.

Hana Karim ustvarja s keramiko – njeni modni dodatki so masivni in oblikovani kot skulpture, temeljni cilj in eksperiment njenega ustvarjanja pa je doseči, da toge, včasih celo grobe oblike pretiranih dimenzij krasijo človeško telo.

Nagrajena oblikovalka Urška Habjan unikaten nakit izdeluje že deset let, ravnokar pa je v sodelovanju z glasbenico Neisho izdala tudi posebno linijo nakita Nakit v nakitu.

Aleatta oz. Aleksandra Atanovski ustvarja v srebru in zlatu, posebnost njenih kreacij pa je v odtisih človeške kože, ki iz nakita tako ustvarijo prav poseben neponovljiv kos, ki se lahko pomenljivo deduje iz roda v rod. Žlahtni kovini dopolnjujejo tudi dragi kamni, kolekcijo Human pa lahko ujamete v Atelje Galeriji na Gallusovem nabrežju.

Za znamko Pleksimanija stojijo Anja Šerc, Mito Mihelič in Vanja Mihelič, iz pleksistekla pa oblikujejo broške in uhane različnih barv in oblik.

Urška Pirc ustvarja znamko Črna Z-račka, njeni dodatki pa so narejeni iz starih zračnic. Pravi, da je ustvarjanje iz gume podobno delu z usnjem.

Lesema je "les, ki ga oblikuje Ema", gre torej za ročno izdelan lesen nakit, ki je lahek in trpežen, predvsem pa barvit in zanimivih oblik.

Tara Jovanović pod imenom Tarnuljčica oblikuje unikaten nakit, pri njegovi izdelavi pa uporablja posebno modelirno glino, steklene bisere, brušenke in lomljence poldragih kamnin.

O'grlice by Lana & Kate sestavlja barvita kolekcija ogrlic, zapestnic in ovratničkov, ki so narejeni iz usnja.

Margaret88 design je ustanovila modna oblikovalka Marjeta Pezdirec. Dejavnost Margaret88 vključuje oblikovanje oblačil in nakita po naročilu ter tudi oblikovanje manjših kolekcij oblačil in nakita.

Unikaten pleten nakit pod imenom Lussli oblikuje Urša Zajc, v kolekciji pa najdemo vse od drobnih uhanov do razkošnih ogrlic, od minimalizma do bogatega okrasja.

Lara Bernot je predstavila oblačilno kolekcijo in nekaj torbic ter nakita, ročno izdelane "stajliš" kavbojke po naročilu prinaša znamka Gipsy and Clown, Elegantni Plisse pa nas je vrnil v obdobje Marilyn Monroe.

Ne spreglejte