Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
15. 9. 2017,
4.02

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

stil jesen obleke trend moda Lea Pisani

Petek, 15. 9. 2017, 4.02

6 let, 7 mesecev

Modni kosi, ki jih po mnenju strokovnjakinje morate imeti to jesen

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
trend, moda, ulični stil | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Strokovnjakinja za kulturo oblačenja je sestavila seznam kosov, ki bodo to jesen še posebej v trendu. Gre za klasične kose; nekatere zagotovo že imate, drugi pa predstavljajo manjšo naložbo v garderobo tudi za prihodnje sezone.

Lea Pisani, strokovnjakinja za kulturo oblačenja, pravi, da se je treba po nakupih odpraviti s točno določenim ciljem in razdelanim seznamom oblačil. Ni privrženka impulzivnega nakupovanja in meni, da je treba v modne kose vlagati.

To je njen seznam jesenskih oblačil, ki bodo za vašo garderobo naredili veliko:

Trije nepogrešljivi pari hlač

Lea za jesen priporoča: široke tričetrtinske hlače ali hlačno krilo, elastične usnjene in sedemosminske hlače. Za široke hlače ali hlačno krilo pravi, da se jih letos da dobiti v skoraj vsaki trgovini. "V tujem tisku boste za tovrstne hlače našli izraz culottes ali skort (kombinacija besed skirt in shorts, krilo in kratke hlače). Jaz jim rečem kar kulot hlače."

Dodaja, da se da v trgovini najti kulot hlače s povišanim pasom, z gubicami ali brez v pasu, z zavihkom ali brez. "Če imate ozke gležnje, boste v njih prekrasne. Če obujete zraven še visoke pete, boste zelo opažene, izjemno udobne v kombinaciji z bulerji, zelo moderne boste, če zraven obujete gležnjarje s široko oglato peto."

Širše hlače, kot hlačno krilo, pristajajo različnim čevljem: gležnjarjem, salonarjem in tudi supergam. | Foto: Getty Images Širše hlače, kot hlačno krilo, pristajajo različnim čevljem: gležnjarjem, salonarjem in tudi supergam. Foto: Getty Images

Hlače v imitaciji usnja so klasika. | Foto: Getty Images Hlače v imitaciji usnja so klasika. Foto: Getty Images

Predlaga tudi elastične ozke hlače v imitaciji usnja, pogosto kombinirane z jerseyjem. "Zakaj so še vedno in? Ker se odlično kombinirajo z zgornjimi deli kvadratne oblike, ki nas spremljajo že precej sezon."

Jesenska garderoba bo popolna še z ozkimi sedemosminskimi hlačami, ki se kitijo z žakarskimi vzorci ali intenzivnimi barvami, razlaga strokovnjakinja. "Če se vam zdi, da so vaše noge presuhe, poiščite žametne hlače intenzivnih barv. Če jih kombinirate s puloverjem iz kašmirja, vas zagotovo ne bo zeblo."

Gležnjarji

Letos so gležnjarji spet pestri, pravi Lea:

"Kitijo se z različnimi petami, v obliki stileta, široka, trapezasta. So bolj elegantni ali pa že spet in še vedno bulerji. Če najdete srebrne, boste zelo modni. Opazila sem veliko gležnjarjev s široko peto in brez platforme spredaj, le s tankim podplatom. Hoja v njih je pravi podvig, zato jih obvezno obujte, preden se odločite za nakup," opozarja.

Žametni gležnjarji ostajajo hit. | Foto: Getty Images Žametni gležnjarji ostajajo hit. Foto: Getty Images

Bomber jakna

Čeprav so mnogi pričakovali, da bo ta trend hitro minil, se je bomber jakna obdržala. Povsem upravičeno, meni Lea, in dodaja, da odlično nadomešča suknjič.

"Lahko je svetlikajoča, prosojna, elegantna ali s športnim pridihom. Odvisno od vašega sloga. Kos, za katerega še ne veste, kako ga boste vzljubile. Če boste bomber ali 'usnjenko' kombinirali s prosojnim čipkastim ali plisiranim krilom (ki ima za poslovni svet dovolj dolgo podlogo), boste oblikovali zelo sodobno podobo."

Bomber jakna odlično nadomešča suknjič. | Foto: Getty Images Bomber jakna odlično nadomešča suknjič. Foto: Getty Images

Šest večnih kombinacij, da se boste lažje oblekli za službo

Prosojna bluza in bordo barva ter drugi rdeči odtenki

"To pa ni za v službo, boste rekle," je prepričana Lea. A ima preprosto rešitev:

"Če pod njo oblečete top z naramnicami v isti barvi, bo vaša podoba verjetno dovolj poslovna. Našli boste prosojne bluze z volančki, rožastimi potiski ali pentljico na ovratniku. Če jo boste našli v bordo ali rdeči barvi, bo to zmagovalni kos."

Prosojnost je lahko s primerno spodnjo majico prav lepo poslovna. | Foto: Getty Images Prosojnost je lahko s primerno spodnjo majico prav lepo poslovna. Foto: Getty Images

Žamet

Še en trend, ki se je v modnem svetu spet pojavil lani, a se bo očitno obdržal dlje časa, je žamet.

"Suknjič iz gladkega žameta je lahko tudi del koktajl podobe, še posebej če je žamet svilen, kar je že prestiž. Našli boste tudi žametne hlače, žametna krila in oblekice, ki so čudovite v kombinaciji s pleteninam, ki so letos modni hit. Preden kupite pletenino, vseeno pokukajte na etiketo. Naj bo vsaj malo volne, le tako vas bo grela," še svetuje poznavalka.

Preberite si še Leino mnenje o stilu dveh znanih Slovencev v svetu: Melanii Trump in Aleksandru Čeferinu.

Save

Ne spreglejte