SiolNET. Trendi Moda
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dokazano: denar je bolj smiselno vložiti v torbico kot v zlato

0

termometer

 | Foto:
Bolj kot v zlato ali delnice se je v zadnjih 35 letih obrestovalo investirati v torbico Birkin, katere vrednost je zrasla za kar 500 odstotkov.

Pri spletni trgovini Baghunter so v analizi primerjali vrednost torbice Birkin, zlata in gibanje borznega indeksa Standard & Poor's 500 (S & P 500) v zadnjih 35 letih, kolikor je minilo od izdelave prve legendarne torbice podjetja Hermes. Medtem ko je bila povprečna letna donosnost na zlato 1,9-odstotna, na delnice S & P 500 nominalna 11,66 odstotka in realna 8,65 odstotka, je bila povprečna letna donosnost na torbico kar 14,2 odstotka.

Vedno večje povpraševanje, omejena ponudba Čakalna doba za torbice, ki stanejo med 55 tisoč in 183 tisoč evri, je lahko tudi do šest let, saj jih vsako leto izdelajo le omejeno število. Torbice, ki so jih poimenovali po Jane Birkin, ko se je direktorju Hermesa pritoževala, da ne najde primerne torbice za potovanja ob koncu tedna, imajo sicer bolj kot realno statusno vrednost, saj za nakup nove ni dovolj samo denar, ampak morate nekaj tudi veljati. Prav zaradi te omejitve gredo za med tudi rabljene.

Rabljena lahko dražja od nove Ko vam jo enkrat uspe kupiti, gre za eno najvarnejših naložb, saj njena vrednost zaradi omejene ponudbe in vedno večjega povpraševanja ves čas raste. Za razliko od zlata in delnic S & P 500 vlagateljem in vlagateljicam nikoli ni povzročala izgub.

Torbicam Birkin naj bi se vrednost v prihodnjih desetih letih podvojila, precejšen izkupiček pa lastnicam in lastnikom omogoča tudi prodaja na dražbi. Lani so rožnato torbico iz krokodiljega usnja prodali za rekordnih 204 tisoč evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin