SiolNET. Trendi Kultura
5,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pisatelji na svojem vrtu nočejo več Jazz Cluba Gajo

5,80

termometer

 | Foto: Jazz Club Gajo
Foto: Jazz Club Gajo

Podobna usoda kot restavraciji Pen klub grozi tudi Jazz Clubu Gajo, ki je zadnjih 15 let domoval in obratoval na vrtu Ebenspangerjeve vile v lasti Društva slovenskih pisateljev.

Preberite še:


Jazz Clubu Gajo se je 15. oktobra iztekla najemna pogodba, upravni odbor Društva slovenskih pisateljev (DSP) pa se je odločil, da se z najemnikom Dragom Gajom oziroma njegovo hčerko Ano Gajič, ki lokal vodi, razide. Naložilo jima, da gostinski vrt izpraznita.

Razlogov za to, da najemne pogodbe niso želeli podaljšati, v DSP niso razkrili niti dozdajšnjima najemnika niti nam, ko smo jih povprašali po njih. Ana Gajič nam je sicer omenila, da je slišala za očitke o neplačevanju najemnine in o neustreznosti kulturnega programa na gostinskem vrtu, a je oboje odločno zavrnila.

Na razpis za najem bi se prijavili, a ga niso dobili

Ob vsem tem velja omeniti, da je društvo pred kratkim izdalo razpis za najem prostorov restavracije Pen klub, vrta in literarne kavarne, ki naj bi nastala ob vrtu - vse te nepremičnine želijo oddati enemu najemniku. Razpis so poslali izbranim gostincem - katerim, nam prav tako niso odgovorili, Ana Gajič pa nam je povedala, da ga v Jazz Clubu Gajo niso prejeli. Če bi ga, bi se nanj vsekakor prijavili, je zatrdila.

Lokacija, ki si jo želi mnogo gostincev

"Moja starša sta ta vrt postavila z lastnimi sredstvi in iz razpadajočega dvorišča, ki bi sicer postalo parkirišče, naredila nekaj, kar je zdaj tarča vsakega komercialnega gostinca," nam je povedala Gajičeva. "Na tem mestu absolutno podpiramo tudi aktualnega najemnika restavracije Pen, tradicijo je treba ohranjati, ne pa razdirati. Oba lokala sta lahko v prihodnosti še lepša in boljša, z veseljem bi investirali v ta lokal in ga z lastnimi sredstvi naredili boljšega. V preteklosti smo imeli že ogromno predlogov, sami smo financirali izdelavo načrta obnove vrta, a v DSP se na naše prošnje po dialogu niso odzvali."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin