SiolNET. Trendi Kultura
0,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Koprski park je osvojil prestižno arhitekturno nagrado #foto

0,81

termometer

Koper Park |  | Foto: Enota arhitekti
Foto: Enota arhitekti

Arhitekti, ki so zasnovali park ob semedelski promenadi v Kopru, so si pripeli še eno pomembno priznanje.

Park ob semedelski promenadi v Kopru, ki so ga odprli leta 2018, je od svojega nastanka dobil že kar nekaj zvenečih mednarodnih priznanj in pohval, najnovejše priznanje pa je prispelo pred kratkim. Park, ki so ga zasnovali v arhitekturnem biroju Enota, je namreč eden od zmagovalcev na letošnji podelitvi arhitekturnih nagrad World Architecture Festival Awards.

Koper Park | Foto: Enota arhitekti Foto: Enota arhitekti

Koprski park je slavil v kategoriji Landscape - Nature Context oziroma krajinskih arhitekturnih rešitev in ureditev, so sporočili iz biroja Enota.

Več fotografij:

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Arhitekti so poudarili, da je festival, na katerem so prejeli nagrado, eden najprestižnejših dogodkov, posvečenih arhitekturi. "Vsako leto se na festivalu zberejo oblikovalci z vsega sveta in na tridnevnem dogodku predstavljajo svoje projekte in arhitekturne prakse," so pojasnili ter dodali, da je bila tema letošnjega festivala Ponastavitev mesta: ozelenitev, zdravje in urbanizem.

Oglejte si še:

Park Cukarca Trendi Slovenija bogatejša za nov doživljajski park #foto Munch muzej Trendi Izbrali najgršo zgradbo v državi: "Ob njej ti postane slabo" Posel danes Kakšen je turistični utrip na Obali v času praznikov #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin