Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2024,
9.30

Osveženo pred

2 tedna, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,21

Natisni članek

hitra prehrana restavracija Ljubljana KFC

Petek, 31. 5. 2024, 9.30

2 tedna, 6 dni

Znano je, kdaj bodo v Ljubljani odprli prvi KFC

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,21
KFC | KFC (Kentucky Fried Chicken) je ameriška veriga restavracij s hitro prehrano, kjer ponujajo ocvrtega piščanca v različnih oblikah. | Foto Shutterstock

KFC (Kentucky Fried Chicken) je ameriška veriga restavracij s hitro prehrano, kjer ponujajo ocvrtega piščanca v različnih oblikah.

Foto: Shutterstock

Restavracija s hitro prehrano KFC bo po poročanju portala Forbes Slovenija v Ljubljani odprla vsaj tri restavracije, četrta pa je še vprašljiva. Ena izmed njih bo na Viču ob Tržaški cesti, ki bo po neuradnih informacijah Dnevnika svoja vrata odprla 15. junija.

Restavraciji odpirajo še v nakupovalnem središču BTC v nekdanjih prostorih Arene, ki stoji nasproti Koloseja, in na Čopovi ulici pod McDonald’som, kjer je bila včasih trgovina s športno opremo Tomas Sport. Poslovanje bo vodilo podjetje Global Fast Food S, ki ga vodi gruzijski državljan Revaz Saakadze. Za direktorja je bil imenovan Tibor Žigmond.

Kot še poroča Forbes Slovenija, bodo omenjeni restavraciji odprli proti koncu julija, saj so nastale zamude pri urejanju dovoljenj, medtem ko bo otvoritev restavracije na Viču že v soboto, 15. junija. Tam je že mogoče videti napis KFC. 

Ocvrt piščanec v različnih oblikah

V Sloveniji tovrstno restavracijo s hitro prehrano sicer že imamo. Pred sedmimi leti so jo odprli v Spodnjem Dobrenju pri Mariboru. Mariborska poslovalnica deluje prek podjetja AmRest Adria 2, ki je bilo ustanovljeno leta 2012. Lansko leto so ustvarili 1,8 milijona evrov prihodkov in 121 tisoč evrov dobička.

KFC (Kentucky Fried Chicken) je ameriška veriga restavracij s hitro prehrano, kjer ponujajo ocvrtega piščanca v različnih oblikah. Velja za drugo največjo podjetje s hitro prehrano na svetu z več kot 30 tisoč poslovalnicami po vsem svetu. Na prvem mestu je McDonald's. 

Preberite tudi:

KFC
Trendi Sedem let po Štajerski KFC tudi v Ljubljani
KFC
Trendi Ali KFC odpira restavracijo v Ljubljani?
Morgan Spurlock, Super Veliki Jaz
Trendi Umrl je avtor filma o nevarnosti hitre prehrane Super veliki jaz
Ne spreglejte