Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 7. 2013,
17.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

zajtrk zdravje jutro hrana

Ponedeljek, 15. 7. 2013, 17.26

7 let, 12 mesecev

Zdravi zajtrki za raven trebuh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dobro jutro, dober dan. Po jutru se dan pozna. Zajtrkuj kot kralj, večerjaj kot berač. Jej zdravo, ostani zdrav. Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva.

Smo izpustili še kakšen pregovor o zdravju, jutru in zajtrku? Če želite zdravo zajtrkovati, se najesti in vseeno imeti oziroma ohraniti raven trebuh, imamo za vas nekaj predlogov, kaj v teh poletnih mesecih pojesti, da bo želodec poln, telo pa bo dobilo dovolj energije, a bo trebušček vseeno raven kot deska.

Toast z jagodami 1 jajce 2 žlička posnetega mleka 2 rezini polnozrnatega kruha 13–15 jagod, narezanih na tanke kolobarčke 1/2 žličke sladkorja v prahu Stepite jajce in mleko, vanj potopite na kose narezan kruh in pecite v ponvi, dokler rahlo ne zarumeni. Preložite kruh na krožnik, potresite ga z jagodami in sladkorjem v prahu. Skupaj: 275 kalorij. Jagode bodo pregnale lakoto, polne vitamina C bodo poskrbele za vaše dobro počutje in imunski sitem, polnozrnati kruh je odlično nadomestilo za toast, zato si lahko privoščite tudi sladkor v prahu.

Rižev puding s pistacijami 1/2 skodelice rjavega riža 3/4 skodelice posnetega mleka 15 pistacij 1 žlička rjavega sladkorja 1/2 žličke cimeta Skuhajte mleko in riž. Primešajte pistacije in vse skupaj posujte s sladkorjem in cimetom. Skupaj: 216 kalorij. Dokazano je, da imajo tisti, ki dnevno uživajo pistacije, vsaj 12 tednov veliko nižjo raven škodljivega holesterola.

Palačinke z mandljevim maslom in gozdnimi sadeži 2 polnozrnati palačinki 1 žlička mandljevega masla 1/4 skodelice gozdnih sadežev Najprej spečemo palačinke brez sladkorja. Če jih morate zaradi okusa sladkati, jim raje dodajte stevijo ali sladilo. Palačinke namažite z mandljevim maslom in jih potresite z gozdnimi sadeži. Lahko so tudi vroči, a ne smete jih sladkati. Skupaj: 333 kalorij. Dokazano je, da imajo tisti, ki jedo veliko mandljev ali mandljevega masla, bolj uravnan krvni sladkor kot drugi.

Omleta z zelenjavo 1 jajce 1 jajčni beljak pršilo za kuhanje 1/4 skodelice narezanega paradižnika 1/2 skodelice vloženih odcejenih in narezanih artičok 1 žlica drobno sesekljane šalotke 3 žlice zmečkanega sira feta 1 rezina popečenega polnozrnatega kruha Stepite jajce z beljakom, naredite omleto in skuhajte paradižnik, artičoke in šalotko. Kuhajte približno dve minuti na srednjem ognju. Vse skupaj preložite na krožnik, posujte s sirom in servirajte ob popečenemu kruhu. Skupaj: 286 kalorij.

Tofu z zelenjavo 1 žlica olivnega olja 1 porcija mehkega tofuja 1/2 velike bele paprike 2/3 skodelice sesekljanih svežih šampinjonov 1 skodelica sesekljane špinače 2 kosa polnozrnatega toasta 1/2 skodelice mocarele 1/2 žličke origana Segrejte olivno olje v ponvici, dodajte tofu in zelenjavo. Vse skupaj sotirajte od pet do sedem minut, večkrat premešajte. Ko je zelenjava dovolj kuhana, jo postrezite na toastu in potresite z mocarelo in origanom. Skupaj: 328 kalorij.

Ne spreglejte