Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 7. 2018,
7.49

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Panvita

Foto: Panvita, Thinkstock
Video: Rok Tajnikar, Blaž Gregorič
Montaža: Miha Koželj

Natisni članek

recept hrenovke Ave Grill advertorial

Ponedeljek, 2. 7. 2018, 7.49

2 meseca

Vrhunska piknik sprememba: hrenovke in tabule z ajdovo kašo #video

Vsebino omogoča Panvita

Foto: Panvita, Thinkstock
Video: Rok Tajnikar, Blaž Gregorič
Montaža: Miha Koželj

Ste za sočno in lahko poletno kosilo s pridihom orienta? Poskusite naš recept za osvežujočo solato s hrenovko in se prepustite malo drugačnim kulinaričnim užitkom.

Za kosilo ali kot predlog za edinstveno piknik solato: zakaj ne bi odlične AVE Grill hrenovke XXL popekli in jih postregli malo drugače? Vmešajte jih v sezonsko solato in pričarajte malo drugačen spoj okusov.

Predelani tabule s hrenovkami

Tabule je izvirno arabska jed, ki se pripravlja z bulgurjem. V naši različici smo solati dodali pomembno slovensko komponento – bulgur smo zamenjali z ajdovo kašo in tako celotni jedi dodali kanček domačnosti.

ave grill | Foto:

Sestavine:

1 limona
100 g ajdove kaše Panvita
2 velika paradižnika
1 manjša čebula
1 večja kumara
šop peteršilja ali koriandra
sol in poper
oljčno olje
hrenovke AVE Grill Frankfurter XXL

Postopek:

Ajdovo kašo skuhamo v trojni količini osoljene vode (približno pet minut), odstavimo in pustimo, da se ohladi in absorbira vodo. Paradižnik in papriko narežemo na majhne kockice, čebulo pa na zelo tanke lističe. Vse skupaj zamešamo v kašo ter dodamo narezan peteršilj, limonin sok, oljčno olje, sol in poper.

Na žaru opečemo hrenovke, jih pustimo, da se nekoliko ohladijo in jih razrežemo na približno centimeter debele kolobarje. Razrezane hrenovke postavimo na vrh solate in postrežemo.

Zakaj so hrenovke lahko kraljice naših poletnih jedi?

Kot odlična mesna popestritev na žaru, kot malica v klasičnem hot-dogu ali kot neizmerno okusen dodatek v najrazličnejših poletnih solatah. Za večerjo, malico, piknike ali kar tako. Hrenovka je odlična izbira za najrazličnejše kulinarične specialitete.

Hrenovke na žaru | Foto:

In prav XXL hrenovke AVE Grill omogočajo še kanček več ustvarjanja, zaradi velikosti pa so dobrodošle tudi v družbi največjih gurmanov.

Še nekaj namigov za grill zabavo s hrenovkami AVE Grill Frankfurter XXL

Poleg klasičnega hot-doga, ki se ga bodo razveselili predvsem najmlajši, smo pripravili še en odličen recept.

Hrenovke na žaru s karameliziranim mladim krompirjem in solato

Sestavine:

Pečen krompir | Foto: hrenovke AVE Grill Frankfurter XXL
1 kg mladega krompirja
žlica limoninega soka
maslo
šopek svežega peteršilja
žlica sladke rdeče paprike
3-4 žlice rjavega sladkorja
sol in poper
sveža solata

Postopek:

Neolupljen krompir približno 10 minut kuhajte v vreli vodi, pri tem pa pazite, da ga ne boste prekuhali, da ne bi med peko razpadel. Krompir odcedite in olupite. V večji ponvi segrejte maslo in sladkor ter mešajte, da se bo sladkor stopil. Dodajte limonin sok in premešajte. V ponev postavite olupljen krompir in pustite, da se lepo popeče. Nekaj minut pred koncem dodajte sol in rdečo papriko, preden boste ponev odstranili z ognja, pa še na grobo narezan peteršilj.

Hrenovke na hitro popečemo na žar plošči ali v ponvi. Hrenovkam in pečenemu krompirju se odlično poda skleda sezonske solate.

Najboljši prijatelj poletnih obrokov? Ave Grill

AVE Grill je nedvomno najboljša izbira za najrazličnejše kulinarične avanture. Njihov bogat asortima pa bo nedvomno poskrbel, da bodo vaši obroki vedno nekaj posebnega.

žar, grill | Foto:

Prav nič ni nenavadno, da so AVE Grill najbolje prodajani mesni izdelki za žar v Sloveniji. Izstopajo po svoji raznolikosti, njihov asortiment bo razveselil še tako zahtevne jedce, otroke in gurmane. Izdelki iz svinjskega, piščančjega in govejega mesa vam omogočajo, da vsakič pripravite prvovrstno doživetje peke na žaru.

AVE
Trendi Ideja za piknik: svinjski zrezki z omako iz kaper in solato #video
Ave čevapčiči
Trendi Tako bodo vaši čevapčiči vedno popolni #video
Ne spreglejte