SiolNET. Trendi Kulinarika
Vsebino omogoča Panvita

Video: Rok Tajnikar, Blaž Gregorič
Montaža: Miha Koželj

  • Messenger
  • Messenger

Tako bodo vaši čevapčiči vedno popolni #video

Vsebino omogoča Panvita

Video: Rok Tajnikar, Blaž Gregorič
Montaža: Miha Koželj

Ali veste, kako pravilno speči čevapčiče, kot bi jih spekli največji mojstri žara? Pripravili smo nekaj napotkov, s pomočjo katerih boste postali najbolj priljubljen gostitelj vseh naslednjih poletnih piknikov.

Poletje je sinonim za specialitete z žara in čas za druženje ob dobri hrani in najboljši družbi na svetu.

In če je kdo največji kralj poletnih obedov, so to nedvomno čevapčiči, ki so postali prava stalnica naših piknikov in zabav na prostem. Toda ali ste prepričani, da jih znate pravilno speči?

Pet korakov, s katerimi boste postali pravi mojster žara

Grill mojster Marjan Kralj, ki je v svoji dolgoletni karieri spekel že več milijonov čevapčičev in drugih mesnih dobrot, svetuje:

PRVI KORAK: Meso najprej popečemo na vroči temperaturi, da zakrkne. Potem temperaturo zmanjšamo, s čimer dosežemo, da je zunaj lepo pečeno, znotraj pa ostane mehko in sočno.

ave grill | Foto:

Pri pečenju na oglju je priporočljivo, da rešetko z mesom po prvi minuti pečenja prestavimo malo višje, s čimer dosežemo nekoliko počasnejše pečenje.

DRUGI KORAK: mesa nikoli ne polivamo, na začetku dodamo samo nekaj kapljic olja.

TRETJI KORAK: mesa nikoli ne prebadamo in pretirano ne obračamo, saj s tem izgublja sočnost. Vedno ga najprej popečemo na eni, nato pa še na drugi strani. Pri tem uporabljamo prijemalke za žar, ki meso nežno obrnejo.

ČETRTI KORAK: slastni čevapčiči in pleskavice bodo pečeni v približno petih minutah.

PETI KORAK: najpomembnejši nasvet pri peki na žaru pa je izbira kakovostnega in vrhunskega mesa. Marjan Kralj prisega na izdelke AVE Grill, ki vas bodo očarali s prvovrstnim okusom in kakovostjo.

ave leskovački | Foto: Za svojo zabavo s čevapčiči smo izbrali Leskovačke čevapčiče AVE Grill, ki so najbolj prodajani čevapčiči v Sloveniji, hkrati pa so to edini leskovaški čevapčiči pri nas z originalno leskovaško začimbo in recepturo.

Na 39. mednarodnem ocenjevanju mesa in mesnih izdelkov AGRA 2018 so zanje prejeli naziv ŠAMPION KAKOVOSTI.

Leskovački, Sarajevski, Piščančji ali Klasik – vaš piknik z AVE Grill bo vedno prvovrstno doživetje, za katero si je vredno vzeti čas.

 

Ave čevapčiči | Foto: Sočnim čevapčičem dodajte nekaj tradicionalne svežine

Poleg dobrega belega kruha, ki ga lahko popečete na žaru, je nedvomno eden od najpriljubljenejših prilog k čevapčičem paprika. Lahko jo vmešate v svežo solato, lahko pa jo nežno popečete na žaru in tako celotni jedi dodate še kanček edinstvene žar arome.

In kaj še ne sme manjkati takšni osnovni jedi z žara? Dober sveži sir, nekaj sezonske solate in najrazličnejše omake, s katerimi boste povezali vse okuse z mize.

Ključno za uspeh: izbira kakovostnega mesa

Brez prave izbira mesnih specialitet za na žar ni pravega piknika. Zato izberite blagovno znamko AVE GRILL, ki ponuja pestro paleto okusnih in kakovostnih izdelkov za žar.

Vse izdelke AVE GRILL odlikujejo kakovostna surovina, odlična receptura in konstantna kakovost.

ave grill | Foto:

AVE Grill program je zasnovan na podlagi tradicionalnih receptov priprave čevapčičev, ki predstavljajo tipični okus balkanskega grila, AVE paleta izdelkov pa je najširša in najraznovrstnejša na trgu, saj vključuje tako izdelke iz rdečega kot belega mesa.

ave grill | Foto: Pestra AVE izbira: izberite svojega
favorita

Pisana paleta izdelkov vam omogoča, da za vsak piknik izberete svojevrstno kombinacijo, ki bo očarala vaše goste, vi pa se boste izkazali kot pravi grill mojster:

Leskovački čevapčiči (1. najbolj prodajani čevapčiči v SLO)
Leskovačke pleskavice
Leskovački čevapčiči na palčki s kajmakom
Leksovačka klobasica
Telečji čevapčiči
Sarajevski čevapčiči (2. najbolj prodajani v Sloveniji)
Sarajevske pleskavice
Čevapčiči
Čevapčiči na palčki
Pleskavice
Pleskavica s sirom
Klobasa za žar
Frankfurter XXL za grill
Svinjski zrezki za hitro pripravo
Piščančji čevapčiči
Piščančja nabodala
Piščančja gurmanska nabodala
Piščančji gyros

Vzemite si čas zase, za prijatelje, družino, sorodnike! Za vse drugo bodo poskrbele mesne dobrote AVE GRILL, ki vam ponujajo najbolj raznovrsten program za žar, ki je brez alergenov - brez glutena, jajc in soje. Izberite svoje AVE GRILL favorite in se prepustite odličnim kulinaričnim užitkom!

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin