Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 2. 2024,
19.55

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Michelinove zvezdice restavracija

Četrtek, 22. 2. 2024, 19.55

2 meseca

V Michelinovi restavraciji ženske dobijo manj hrane kot moški #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
omakase | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Družba prijateljev je bila ob obisku prestižne restavracije s sušijem nemalo presenečena, ko so ugotovili, da ženskam strežejo manjše porcije kot moškim - in to za isto ceno.

Te dni spletne uporabnike močno razburja posnetek Luisa Carlosa Zaragoze, ki na TikToku objavlja vtise iz restavracij, ki jih obišče. Pred kratkim je bil z družbo prijateljev v newyorški restavraciji Sushi Noz, ki si je s svojimi specialitetami japonske kuhinje prislužila dve Michelinovi zvezdici in ki za degustacijo zaračuna 700 dolarjev oziroma okoli 650 evrov na osebo.

Tiktokerja, nato pa tudi njegove sledilke in sledilce, pa je močno zmotilo, da so njegovo prijateljico, edino žensko v družbi, ob začetku večerje obvestili, da bo dobila manjše porcije jedi kot moški.

Poglejte:

Kot je v videu dejal Zaragoza, to prilagajanje porcij spolu ni osamljen primer, ampak se pojavlja v več japonskih restavracijah, ki strežejo tako imenovane omakase večerje – degustacije jedi po navdihu kuharskega mojstra. "Vem, da je to v nekaterih omakase restavracijah običajno, toda ona za to ni posebej zaprosila," je dejal tiktoker, "pa tudi cene niso prilagodili manjšim porcijam."

Tovrstna praksa pri japonskih mojstrih sušija res ni neznanka – najslavnejši med njimi, legendarni Jiro Ono, svoje goste že na svoji spletni strani obvesti, da bo za "starejše ženske gostje" porcije sušija primerno prilagodil, češ da je 20 različnih sušijev sicer prevelik zalogaj zanje, po pisanju kulinaričnega portala Eater pa naj bi ženska manjše sušije stregel tudi zato, da "se prilegajo velikosti njihovih rok".

Preberite še:

Podelitev Michelinovih zvezdic 2023
Trendi Hiša Franko je dobila še tretjo Michelinovo zvezdico
Ne spreglejte