Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 2. 2015,
16.51

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

recepti nutella slaščice

Nedelja, 15. 2. 2015, 16.51

4 leta, 4 mesece

Slaščice, v katerih je glavna zvezda Nutella

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Poslovil se je italijanski podjetnik, kralj čokolade Michele Ferrero. Njegova je ideja za priljubljen namaz Nutella, zato smo zbrali nekaj sladkih receptov, v katerih blesti prav ta.

Sočni mafini s čokoladno sredico

150 gramov črne čokolade 50 gramov sladkorja
 dva zavojčka vaniljevega sladkorja tri jajca
 80 gramov masla
 125 gramov moke
 50 gramov mletih lešnikov zavojček pecilnega praška sedem žlic nutelle sladkor v prahu


Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.

Čokolado narežemo na koščke, jo stopimo v vodni kopeli in ohladimo. V skledi penasto umešamo jajca, sladkor in vaniljev sladkor. Posebej presejemo moko s pecilnim praškom ter primešamo mlete lešnike. Po tretjinah vmešamo v jajčno zmes.

Previdno vmešamo še stopljeno čokolado. Pekač za mafine obložimo s papirnatimi skledicami in v vsako naložimo po žlico testa. Nato nanjo položimo žličko nutelle to pa prekrijemo še z žlico testa.

Pečemo 20 minut.

Nutellina pita v kozarčku 250 gramov nutelle 250 gramov kremnega sira zavojček piškotov kozarček mleka stepena sladka smetana zdrobljeni lešniki za dekoracijo

Piškote zdrobimo na manjše koščke in jih zmešamo s kozarčkom mleka. Piškotno mešanico razdelimo med štiri kozarčke.

V skledi zmešamo čokoladni namaz in kremni sir. Lažje ju bomo premešali, če bosta obe sestavini ogreti na sobno temperaturo.

Čokoladno zmes nadevamo v kozarčke in okrasimo s sladko smetano ter zdrobljenimi lešniki.

Rogljički s čokolado zavitek listnatega testa malce stopljenega masla čokoladni namaz

Listnato testo razvaljamo in narežemo na dolge trikotnike. Na širši del trikotnika položimo žličko nutelle, nato pa začnemo testo previdno zvijati v polžka.

Rogljičke rahlo privihamo, polagamo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Premažemo s stopljenim maslom in pečemo 10 minut na 180 stopinjah Celzija.

Čokoladna zvezda 450 gramov moke 180 mililitrov toplega mleka zavojček svežega kvasa (42 gramov) 60 gramov sladkorja ščepec soli dve jajci 40 gramov stopljenega masla čokoladni namaz

Mleko segrejemo, dodamo žličko sladkorja in vanj razdrobimo kvas. Počakamo nekaj minut, da se mešanica speni.

Raztopimo maslo.

V večjo posodo presejemo moko, sladkor in sol. Prilijemo stopljeno maso, stepeni jajci in vse skupaj premešamo. Dodamo še mleko in kvas. Vse sestavine zgnetemo v testo in ga nato pustimo na toplem vzhajati vsaj eno uro.

Vzhajano testo narežemo na štiri enake dele. En del razvaljamo in izrežemo krog – pomagamo si z večjim krožnikom. Izrezano testo na tanko premažemo s čokoladnim namazom. Enako storimo s preostalimi tremi deli testa. Pazimo le, da zadnjega kosa testa po vrhu ne premažemo s čokoladnim namazom. Najbolje je, da plasti že odlagate na pekač, prekrit s peki papirjem.

Pred seboj imamo "torto" iz štirih plasti testa in treh plasti namaza. Na sredino okrogle torte postavimo manjši kozarec. Okoli njega krog razrežemo na štiri enake dele, ki jih skupaj drži testo pod kozarcem. Dobljene štiri krake spet razpolovimo, osmine pa prav tako razpolovimo, da dobimo 16 enakih delov.

Primemo enega od krakov in ga dvakrat zavijemo v levo. Sosednji krak dvakrat zavrtimo v desno, nato izmenjaje zavijamo krake v levo in v desno, da dobimo zanimiv vzorec. Sosednja kraka ob koncih stisnemo skupaj.

Pečemo pol ure na 180 stopinjah Celzija.

Ne spreglejte