SiolNET. Trendi Kulinarika
0,47

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rekordna atrakcija za ljubitelje in ljubiteljice čokolade #video

0,47

termometer

Pred kratkim so – kje drugje kot v Švici – odprli največji muzej čokolade na svetu, v katerem stoji tudi največja čokoladna fontana.

Švicarski proizvajalec čokolade Lindt & Sprüngli je sredi septembra v Zürichu odprl največji muzej čokolade na svetu, v katerem se lahko obiskovalci od blizu spoznajo s postopki izdelave čokolade in jo na koncu seveda tudi kupijo.

Največ pozornosti do zdaj pa je požela atrakcija, ki obiskovalce pričaka takoj za vhodom – največja prostostoječa čokoladna fontana na svetu.

čokoladna fontana Foto: Cover Images

Ta je zasnovana kot gigantska metlica, s katere se tekoča čokolada zliva na značilni Lindtov čokoladni bombon. V fontani, ki je visoka okoli osem metrov, se preliva 1500 litrov stopljene čokolade, skupno pa instalacija tehta približno tri tone.

Odprtja se je udeležil tudi švicarski teniški as Roger Federer (skrajno levo). Odprtja se je udeležil tudi švicarski teniški as Roger Federer (skrajno levo). Foto: Cover Images

Lindtov "dom čokolade", kot so poimenovali muzej, se razprostira na okoli šest tisoč kvadratnih metrih, v njem obiskovalci s pomočjo multimedijskih razstav izvedo vse o izvoru kakava, zgodovini izdelave čokolade in njenem kulturnem pomenu.

čokoladna fontana Foto: Cover Images

Izdelajo lahko tudi svojo čokolado ali pa oblikujejo unikatno embalažo za praline, ki jih kupijo v še enem rekordnem prostoru – največji Lindtovi trgovini na svetu.

Oglejte si še:

rubinasta čokolada Trendi Poskusili smo novo, četrto vrsto čokolade - rubinasto #foto čokolada Novice Slovenska čokolada, ki je razvajala kraljeve družine #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin