SiolNET. Trendi Kulinarika
7,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Med najboljše restavracije na svetu uvrstili osem slovenskih

7,53

termometer

Restavracija Mak
Na francoski lestvici najboljših se je izmed slovenskih najvišje uvrstila mariborska restavracija Mak. Foto: Facebook/Mak

V francoski izbor, ki obsega najboljših tisoč restavracij na svetu, se je uvrstilo osem slovenskih imen, med njimi najvišje restavracija v Mariboru.

V Franciji so objavili svež izbor najboljših restavracij na svetu, ki so ga poimenovali preprosto La Liste oziroma Seznam.

Izbor La Liste so na pobudo francoskega zunanjega ministrstva prvič objavili pred štirimi leti, za razliko od preostalih podobnih lestvic in vodnikov po restavracijah pa ga ne sestavljajo ocenjevalci, temveč računalniški algoritem. Ta lestvico sestavi s pomočjo podatkov iz več kot 550 kulinaričnih vodnikov, kot sta Michelin in Gault & Millau in Zagat, ter podobnih kulinaričnih publikacij.

Letos sta se na vrhu lestvice z enako oceno, 99,75 točke (od sto), znašli dve restavraciji, pariška Guy Savoy in newyorška Le Bernardin.

Izbor tisoč najboljših restavracij na svetu si oglejte tukaj.

Med tisoč najboljših restavracij na svetu, kolikor jih je na seznamu, se je uvrstilo tudi osem slovenskih. Najvišjo oceno med njimi, 86,25 točke, je dobila mariborska restavracija Mak, sledijo še Hiša Franko, JB, Dam, Gostilna pri Lojzetu, Grič, Cubo in Danilo.

Trendi Restavracija Mak: izumi in vragolije mlajšega brata Hiša Franko Trendi Hiša Franko: pri prvi slovenski kuhalnici Restavracija JB Trendi Restavracija JB: tlačenka, mangalica in palačinke po francosko Trendi Restavracija Dam: ribje kraljestvo v igralniškem mestu Dvorec Zemono Trendi Gostilna pri Lojzetu: poslikani krožniki na dvorcu Zemono Ocena gostilne: Grič Trendi Gostišče Grič: ekstremna kuhinja v Šentjoštu Ocena gostilne: Cubo Trendi Restavracija Cubo: mediteranski večer na Šmartinski Ocena gostilne: Danilo Trendi Danilo: novo poglavje znane gorenjske gostilne

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 458
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin