SiolNET. Trendi Kulinarika
1,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kuharski tečaji za turiste: eden najboljših v Evropi je na slovenski kmetiji

1,41

termometer

posestvo Trnulja
Foto: Nina Vogrin

Britanski časopis je med najboljše ponudnike kuharskih tečajev oziroma delavnic uvrstil ekološko posestvo na Ljubljanskem barju.

Spoznavanje novih krajev prek krožnika je nedvomno priljubljen način oddiha, vse več turistov se želi z novo destinacijo seznaniti prek tamkajšnje značilne hrane. Nekateri to počnejo izključno v gostilnah in restavracijah, drugi se želijo tudi sami naučiti pripraviti kakšno jed.

le Potica, Janja Štrumbelj Trendi "Mnogi že dolgo ne govorijo več slovensko, še vedno pa pečejo potico" #video #intervju

Kulinarični tečaji in delavnice za turiste so zato vse bolj razširjena dejavnost tudi pri nas - in eden od ponudnikov je pritegnil pozornost britanskega časopisa The Guardian.

Barjansko posestvo med najboljšimi v Evropi

V izbor najboljših kulinaričnih tečajev v podeželskih nastanitvah po Evropi so uvrstili tudi tiste, ki se jih je mogoče udeležiti na posestvu Trnulja v Črni vasi na Ljubljanskem barju.

Trendi Posestvo Trnulja: postojanka pri zdravilnem bezgu

Trnulja se je do zdaj že uveljavila kot ena najzanimivejših kulinaričnih destinacij v okolici Ljubljane, predvsem pa so ponosni na svojo strogo ekološko naravnanost, ki jo uveljavljajo tako v kuhinji kot v turističnih nastanitvah, ki jih ponujajo. Tudi na kulinaričnih delavnicah so zato v ospredju ekološke sestavine, nekatere z njihove kmetije, nekatere z drugih, prav tako ekoloških.

posestvo Trnulja Foto: Nina Vogrin

Ob barjanski Trnulji so se v Guardianov izbor uvrstili še penzion Finca Las Encinas in razpršeni hotel Las Chimeneas v Andaluziji, penzion Vaxholms na istoimenskem otoku v stockholmskem arhipelagu, posestvo Fattoria Barbialla Nuova v Toskani, penzion Maison Cimes v francoskih Alpah, hotel Casa Mae v portugalski pokrajini Algarve, turistična kmetija Ca’ de Memi v italijanski deželi Veneto, oljkarska kmetija Eumelia na grškem polotoku Peloponez in kmetija Macalla na irskem otoku Clare.

Preberite še:

Robidišče Trendi Najboljše turistične kmetije v Sloveniji kmetija Novice Slovenska kmetija pometla s konkurenco turističnih kmetij v Evropi #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin