Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 11. 2015,
12.47

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

vino Goriška brda Klet Brda Planet TV Ena žlahtna štorija

Ponedeljek, 16. 11. 2015, 12.47

6 mesecev, 3 tedne

Ko uspeh televizijske serije rodi prav tako uspešno vino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Bela in rdeča Štorija, vini, ki ju je po priljubljeni TV-seriji poimenovala briška zadružna klet, sta dosegli takšen prodajni uspeh, da jima sledita še dve novi.

Ni dvoma, da je televizijska serija Ena žlahtna štorija, ki jo predvaja Planet TV, postala uspešna blagovna znamka. Če so bila Goriška brda še prej priljubljena izletniška destinacija, so zdaj predvsem kraji, prikazani v seriji, doživeli pravi turistični bum, oblegajo jih tako individualni obiskovalci kot organizirane skupine, ki jih vodijo po poteh dogodkov in junakov Štorije.

 | Foto: Še eden od uspehov, ki jih je rodila serija, je vino. Z njim je seveda povezana zgodba Ene žlahtne štorije, zato je bilo le vprašanje časa, kdaj bodo televizijske besede dobile oprijemljivo obliko. Letos spomladi je tako klet Goriška brda na prodajne police poslala vini Štorija, belo zvrst rebule, chardonnaya in sauvignona ter rdečo zvrst merlota, cabernet sauvignona in cabernet franca. Tipični briški vini, bi lahko rekli.

Prva polnitev Štorije je pošla v pol leta

Bela in rdeča Štorija spadata v tako imenovani vstopni razred, sta preprosti in, kar vsekakor ni zanemarljivo, sta na prodaj po zelo sprejemljivi ceni. Nič čudnega torej, da sta v kombinaciji s priljubljenostjo serije postali prava prodajna uspešnica. V pol leta je namreč prva polnitev, deset tisoč steklenic bele in deset tisoč steklenic rdeče Štorije, že pošla, tako da so v briški kleti že napolnili novo.

"S številkami smo vsekakor zadovoljni, še posebej zato, ker je šlo za novost na trgu, ljudje pa se pri kupovanju vina običajno držijo nekih navad," je povedala Neja Škrinjar iz kleti Brda. "Vsekakor pa je bil moment, ki ga je ustvarila serija, zelo močen, zaradi česar je marsikdo dal priložnost vinu Štorija."

Novi vini za zahtevnejše pivce

 | Foto: Še več, posel je tako uspešen, da so osnovnima vinoma dodali še dve sortni, nekoliko kompleksnejši vini za zahtevnejše pivce – rebulo, ki nosi ime Zalino vino, in barikiran merlot, ki so ga poimenovali Bertova štorija.

Ti vini ne bosta na prodaj v supermarketih, ampak le v prodajalnah kleti Brda v Ljubljani, Mariboru, Celju Kranju, Novi Gorici in Dobrovem. Namenjeni sta namreč predvsem gostincem, saj sta tudi nastali na njihovo pobudo. "Želeli so si vina v nekoliko višjem rangu, ki bi nosilo to ime," je pojasnila Neja Škrinjar.

Ne spreglejte