Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
12. 6. 2018,
4.07

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

poletje zajtrk smoothie bowl smoothie The Biggest Loser Slovenija

Torek, 12. 6. 2018, 4.07

6 let, 1 mesec

Kako pripraviti najboljši poletni zajtrk #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,38
smoothie bowl | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Smoothie bowls so gostejša različica smutija, ki jih lahko jeste z žlico, vanjo pa dodate vse super sestavine, ki skupaj tvorijo zdrav in osvežilen zajtrk.

Trendi Kaj je skledomanija in zakaj je prevzela vse gurmane

Recept je tako preprost, da ga lahko krojite po svojih željah in glede na to, kaj imate trenutno v zamrzovalniku ali hladilniku. Za pripravo potrebujete le še dober kuhinjski mešalnik.

Kako se lotiti: še danes na kolobarje narežite nekaj banan, jih položite na krožnik(e) in postavite v zamrzovalnik. Tako boste imeli pripravljeno kremasto osnovo. Dodaten namig: med kolobarje in krožnik položite peki papir, da se ne bodo primrznili na krožnik.

Zjutraj: v mešalnik dajte pol zmrznjene banane (če boste narezali več banan, ločite količinsko, da boste vedeli, koliko kolobarjev ima ena banana), od 70 do 80 gramov svežega ali zmrznjenega sadja po želji, 50 gramov skute ali jogurta ter malo mleka ali kakšnega drugega napitka. Po želji lahko dodate merico beljakovinskega praška.

smoothie bowl | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Vse skupaj zmiksajte, da dobite kremasto zmes, ki bo spominjala na sladoled. Če je za vaš okus pretekoče, dodajte nekaj sadja ali skute/jogurta, če pa je pregosto, dodajte malo tekočine, lahko tudi vode.

Za piko na i: poletni smoothie bowl nadgradite z granolo, svežim sadjem, oreščki, naribanim kokosom, koščki temne čokolade ali arašidovim maslom. Lahko primešate tudi kokosovo maslo za tisti pravi tropski okus. Najlepše pri tem je, da se lahko igrate z okusi, kot pri klasičnih smutijih.

Kako jo pripraviti:

dieta, hrana, prehrana
Trendi To naj bi bila najpreprostejša dieta na svetu
Ne spreglejte