Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 5. 2013,
12.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

recept Meryl Streep Mamma Mia

Petek, 10. 5. 2013, 12.20

8 let

Brezmesni ponedeljek: Solata po navdihu Meryl Streep

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pisana in lahka solata iz grško obarvanih sestavin.

Pred kratkim je izšla kuharska knjiga humanitarne organizacije Women for Women International (WfWI), ki si prizadeva za materialno in moralno podporo ženskam, žrtvam vojn. Delujejo v osmih državah, ki se spopadajo s posledicami uničujočih vojni: Afganistanu, Bosni in Hercegovini, Demokratični republiki Kongo, Iraku, Nigeriji, Ruandi, Južnem Sudanu in na Kosovu. WfWI ženskam v teh državam nudi neposredno finančno pomoč ter svetovanje in izobraževanje.

Kuharska knjiga Share je pestra zbirka receptov, ki so jih prispevali sodelavci organizacije ter ženske iz držav, v katerih deluje organizacija WfWI. Med njimi so tudi recepti nekaterih znanih osebnosti, kot so Mia Farrow, Paul McCartney, Aung San Su Či, Nelson Mandela, Desmond Tutu, Emma Thompson in Meryl Streep, ki je napisala tudi predgovor. Ves denar od prodaje knjige bo namenjen dobrodelnosti.

"Dostop do dobre hrane je ključnega pomena za to, ali bomo le preživeli … ali cveteli," je zapisala Streepova, ki je sicer prispevala recept za pisano solato, katere glavna sestavina je pšenica. Kot je pojasnila, je to solato jedla prav vsak dan, ko so v Londonu snemali prizore za film Mamma Mia. "Bilo je eno najbolj deževnih poletij, ta solata pa me je takoj spomnila na Grčijo." Njena priljubljena solata je tako navdihnila tudi današnji brezmesni recept.

Grška solata s pšenico in feto 200 gramov pšeničnega ali pirinega zrnja 1 srednje velika kumara 200 gramov češnjevih paradižnikov 100 gramov fete 150 gramov mladih špinačnih listov 2 jedilni žlici oljčnega olja limonin sok sol in poper

Pšenico oziroma piro skuhajte. Pustite, da se ohladi, medtem pa kumaro narežite na kocke, češnjeve paradižnike pa na četrtine. Skupaj s špinačo jih primešajte ohlajenemu zrnju, čez nadrobite feto ter prelijte z oljem in sokom ene limone. Pretresite in začinite s soljo in poprom po okusu.

Ne spreglejte