Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 10. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

AMC PR članek Into the Badlands

Četrtek, 26. 10. 2017, 7.00

6 let, 5 mesecev

Talent, izkušnje in trdo delo: umetnost borilnih veščin v seriji Into the Bandlands na kanalu AMC

Oglasno sporočilo

Glavni junaki serije na kanalu AMC Into the Badlands, ki je ena najvišje uvrščenih novih serij v ZDA, so na televiziji videti kot pravi mojstri borilnih veščin. Ste se kdaj vprašali, kako so se tega naučili?

Into the Badlands AMC | Foto:

Imajo igralci v seriji Into the Badlands morda dvojnike, ki namesto njih nastopajo v kadrih, kjer prikazujejo boje, ali pa so igralce izbirali tudi na podlagi njihovega predhodnega znanja borilnih veščin?

Večletne izkušnje

Into the Badlands AMC | Foto:

Daniel Wu, ki v priljubljeni seriji na AMC igra enega izmed glavnih junakov, Sunnyja, je edini izmed igralcev, ki je imel z borilnimi veščinami že izkušnje.

Kot enajstletni deček, čigar vzornik je bil Jackie Chan, je začel trenirati vušu, tradicionalno kitajsko borilno veščino. Vsi drugi igralci so se z borilnimi veščinami srečali prvič, zato so morali pred začetkom snemanja zelo intenzivno trenirati.

6 tednov intenzivnega treninga

Into the Badlands AMC | Foto:

Pred začetkom snemanja vsake sezone so se igralci udeležili šesttedenskega intenzivnega treninga.

Priznani koreograf borilnih veščin, mojster Dee Dee, ki je med drugim sodeloval s Keanujem Reevesom za film Matrica in Umo Thurman za film Kill Bill, je z njimi delal šest tednov vsak dan po šest ur. Učili so se klasičnega kung fuja, upravljanja orožja in trenirali koreografije bojev, ki so prikazani v seriji.

Naravni talent

Into the Badlands AMC | Foto:

V času treninga so igralce intenzivno spremljali in opazovali, kaj so sposobni narediti oziroma v čem so naravno dobri, ter te prvine tudi izpostavili v seriji.

Aramis Knight, ki v seriji igra mladega M. K., je na primer izredno dober v premetih nazaj in skokih, zato so te tehnike pri njegovem liku tudi poudarili.

Vabljeni v družbo priljubljenega kanala AMC

Zadnjo soboto v oktobru si lahko na kabelski televiziji AMC ogledate celotno prvo sezono serije Into The Badlands in uživate v umetnosti, ki so jo iz borilnih veščin ustvarili glavni junaki in ustvarjalci serije. Tokrat bodite nekoliko bolj pozorni na same veščine in poudarke pri posameznem igralcu in lahko boste videli, kako se je zvezdnikom serije obrestoval intenziven trening.

 

Ne spreglejte