Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 10. 2017,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Kanal AMC

Foto: Kanal AMC

Natisni članek

nagradna igra advertorial serija Humans AMC

Nedelja, 15. 10. 2017, 7.00

2 meseca, 1 teden

Pravnica v glavni vlogi priljubljene serije Humans na kanalu AMC

Vsebino omogoča Kanal AMC

Foto: Kanal AMC

Humans kanal AMC

Pridobljena izobrazba dandanes nikakor ne pomeni, da bomo delali to, za kar smo se izobraževali.

Nagradna igra je zaključena.

Veliko filmskih igralk in igralcev namreč ni študiralo na igralskih akademijah, ampak so po osnovni izobrazbi nekaj povsem drugega.

Med njimi je tudi Gemma Chan, ena izmed glavnih junakinj priljubljene  serije Humans na AMC, vznemirljive drame o paralelnem svetu robotov z umetno inteligenco, gospodinjskih pomočnikov synthov, ki so postali nepogrešljiv del številnih gospodinjstev.

Od pravnice in manekenke do igralke

Humans kanal AMC | Foto:

Gemma, ki v temačni znanstvenofantastični seriji igra syntha – robotsko gospodinjsko pomočnico, je po izobrazbi pravnica.

Že od malih nog jo je vleklo v igralske vode, a se je na željo staršev pozneje vpisala na univerzo Oxford in doštudirala pravo. Vendar strast do igralstva v njej ni ugasnila. Po diplomi se je za eno leto podala v manekenske vode, da je prihranila denar za londonsko dramsko šolo, v katero se je vpisala, da bi uresničila svoje dolgoletne sanje in postala igralka.

'Šola synthov' kot priprava za vlogo v seriji Humans

Britanska igralka, ki se je kot model pojavila tudi v revijah, kot sta Elle in Cosmopolitan, je morala za vlogo v dramski seriji Humans obiskovati še eno šolo.

Gemma in vsi drugi igralci, ki v seriji igrajo synthe, so morali pred začetkom snemanja približno en mesec obiskovati 'šolo synthov'. Tako so poimenovali intenzivne delavnice in tečaje, na katerih so se pod budnim očesom koreografa Dana O'Neala učili robotskega gibanja oziroma gibanja synthov, ki je sicer mehkejše od klasičnega robotskega, vendar nekoliko drugačno od človeškega.

Vsak gib je moral biti izredno ekonomičen in narejen z razlogom, brez odvečnih dodatnih gibov, saj vsak gib synthov zahteva energijo, ki jo črpajo iz baterij. Za Gemmo je bil dodatni izziv igranje čustvenih kadrov, saj kot robot žalosti ni smela izkazovati z jokom, prav tako pa se ni smelo videti, da diha, saj roboti ne dihajo.

Paralelni svet robotov na kanalu AMC

Humans kanal AMC | Foto:

Bi si tudi vi želeli robotskega gospodinjskega pomočnika?

Odgovor na to vprašanje bo morda lažji po tem, ko si (ponovno) ogledate vznemirljivo znanstvenofantastično serijo Humans.

Serija skozi napeto dogajanje prikazuje, kako obstoj teh robotov spreminja medčloveške odnose, njihove etične in moralne vrednote ter družbo na splošno.

Prvo sezono serije Humans bodo na kanalu AMC predvajali od 11. oktobra dalje vsako sredo ob 22. uri.

Ne spreglejte