SiolNET. Trendi Glasba
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zmagovalka Eme: Samo Jezus Kristus je ta, ki nas vodi

10

termometer

Ana Soklič - Ema 2020 |  | Foto: STA
Foto: STA

Maja nas bo na izboru za Pesem Evrovizije v Rotterdamu na Nizozemskem zastopala Ana Soklič. V konkurenci 12 nastopajočih je prepričala z balado Voda. V prvi izjavi po razglasitvi zmage se je spomnila Jezusa Kristusa, ob kar so se na družbenih omrežjih številni nesramno obregnili.

Ana Soklič se je v superfinalu za zmago pomerila z Lino Kuduzović, obe superfinalistki je določila tričlanska žirija, ki so jo sestavljale prekaljene pevke Darja Švajger, Nuša Derenda in Maja Keuc. Med njima ste nato veliko zmagovalko prek telefonskega glasovanja izbirali gledalci in na koncu je slavila Ana Soklič. Na Pesmi Evrovizije bo najprej nastopila na prvem predizboru, ki bo v torek, 12. maja. Velike finale bo v soboto, 16. maja.

Ana Soklič - Ema 2020 Trendi Zmagovalka Eme 2020 je Ana Soklič!

Ta je v prvi izjavi po razglasitvi rezultatov še v eter povedala: "Ne vem, kaj bodo rekli ljudje. Ampak vedno pravim: samo Jezus Kristus je ta, ki nas vodi skozi življenjske poti. Nihče se ne sme nikoli bati, da ni luči na koncu predora, ker je. Za glasbene kolege upam reči, da težko prebrodimo vse trenutke, ki so nam dani na tej poti, ampak ne moremo pa odnehati, ker ni vrnitve nazaj."

Ob to so se na družbenih omrežjih obregnili številni ljubitelji Eme in Pesmi Evrovizije. Pod objavo članka o zmagovalki so zapisali nič kaj prijazne komentarje na ta račun, so se pa našli seveda tudi takšni, ki so ji stopili v bran.

Odzivi Ana Soklič FB | Foto: zajem zaslona/Facebook Foto: zajem zaslona/Facebook

Odzivi Ana Soklič FB | Foto: zajem zaslona/Facebook Foto: zajem zaslona/Facebook

Po koncu Eme 2020 je še povedala, da je sporočilo njene pesmi tudi ta, da se je včasih potrebno umakniti od pretiranega razmišljanja in prepustiti, da se stvari zgodijo naravno. "Nisem pričakovala zmage, saj je to moja avtorska skladba. Poskušaš dati vse od sebe, a ne veš, kaj se bo zgodilo. Vedno si želim, da bi na oder stopila gola in bosa, to je edino prava stvar, ljudje pa so tisti, ki se odločijo, ali jim je všeč," je njena izjava povzeta v sporočilu za javnost.

Osemindvajsetletna Ana se je na našo glasbeno sceno podala prek tekmovanja, na katerem so iskali pevske talente. Lani je nastopila na Popevki 2019, kjer je prejela tudi dve priznanji strokovne žirije: njeno skladbo so izbrali za najboljšo na festivalu, hkrati pa so jo nagradili še za najbolj doživeto interpretacijo, o letošnji zmagovalki Eme piše portal MMC.

Ema 2020 Trendi Nesreča na Emi: o tem na Twitterju pišejo še tujci
delitve: 68
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin