Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 2. 2020,
21.01

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

18

Natisni članek

nesreča nesreča Evrovizija EMA 2020 Klemen Slakonja

Sobota, 22. 2. 2020, 21.01

4 leta, 2 meseca

Nesreča na Emi: o tem na Twitterju pišejo še tujci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

18

Ema 2020 | Klemen Slakonja ob izvajanju pesmi lanskega zmagovalca Pesmi Evrovizije Duncana Laurencea. | Foto Adrijan Pregelj

Klemen Slakonja ob izvajanju pesmi lanskega zmagovalca Pesmi Evrovizije Duncana Laurencea.

Foto: Adrijan Pregelj

Letošnji izbor Ema se je začel precej dramatično. Med uvodno skladbo, ki jo je ob spremljavi klavirja odpel voditelj Klemen Slakonja,  je igralca v glavo zadela luč in mu poškodovala glavo. Vsaj tako je bilo videti sprva in Twitter je ob tem seveda "zagorel". K sreči se je med prireditvijo izkazalo, da je šlo zgolj za prepričljivo potegavščino.

Ana Soklič - Ema 2020
Trendi Zmagovalka Eme 2020 je Ana Soklič!

Klemen Slakonja je takoj na začetku Eme izvajal pesem lanskega zmagovalca Pesmi Evrovizije Duncana Laurencea, ko se je nenadoma zrušil klavir, nanj pa je padla improvizorna luč, ki je bila del nastopa. Videti je bilo, kot da si je Klemen pri tem poškodoval glavo, zmeden je poskušal nadaljevati, pogledal proti zaodrju, nato pa sta sledila zatemnitev in sporočilo: "Oprostite, prekinitev." Vajeti je v zaodrju v roke prevzela njegova sovoditeljica Maja Pinterič, ki je prav tako zmedeno poskušala obvladovati položaj.

Ker sprva ni bilo jasno, ali je bilo vse skupaj zgolj zaigrano in del scenarija ali pa se je nesreča resnično pripetila in si je Klemen res poškodoval glavo, je Twitter začel ob dogodku "goreti". Celo gledalci iz tujine so ga namreč preplavili z zgroženimi komentarji o nesrečnem dogodku, ki se je nekaterim očitno zdel še kako resničen.

Spet drugi pa so vendarle sumili, da gre zgolj za potegavščino. Sploh zato, ker je bila Klemnova poškodba skoraj vsakič, ko je stopil na oder, videti malce drugače kot nekaj minut prej. Dokler se celo ni pojavila modrica na drugi strani obraza. Očitno gre torej za šalo, povezano z današnjo pustno soboto, za Klemnovo "poškodbo" pa stojijo roke spretne vizažistke.

"Kaj se je pravkar zgodilo na Emi 2020 … Moški, ki je odprl šov, se je opotekal in je začel krvaveti, nastop so morali ustaviti," se je glasil eden od tvitov. Drugi pa: "Vedel sem, da bo nocoj nekaj drame, a nisem pričakoval, da bo voditelj zares poškodovan." Še več tvitov si lahko ogledate spodaj.

Preberite tudi:

Zala Kralj, Gašper Šantl
Trendi Zala in Gašper: Dobila sva veliko ljubezni in veliko sovraštva #intervju
Ne spreglejte