Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
13. 3. 2019,
14.16

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

2

Natisni članek

Jung Joon-young Seungri spolni škandal Južna Koreja

Sreda, 13. 3. 2019, 14.16

5 let, 1 mesec

Spolna škandala pokopala kar dva zvezdnika korejskega popa

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

2

Seungri | Seungri naj bi bil zvodnik prostitutk za bogate poslovneže. | Foto Reuters

Seungri naj bi bil zvodnik prostitutk za bogate poslovneže.

Foto: Reuters

Le dan po tem, ko je eden najbolj priljubljenih južnokorejskih poppevcev po obtožbah zvodništva zapustil svet glasbe, se je od tega poslovil še en južnokorejski zvezdnik. Kriv je skrivnega snemanja spolnih odnosov, ki jih je nato delil v skupinskih telefonskih pogovorih.

Južno Korejo sta v tem tednu pretresla kar dva škandala v njihovi popglasbi, znani tudi kot k-pop.

Najprej se je izvedelo, da je bil Seungri, sicer eden najbolj priljubljenih južnokorejskih poppevcev in član skupine Big Bang, zvodnik prostitutk za bogate poslovneže, le dan pozneje pa je javnost izvedela še temno plat drugega zvezdnika, Džung Džun-junga. Ta je priznal, da se je na skrivaj snemal med spolnimi odnosi z ženskami, posnetke pa potem delil v skupinskih telefonskih pogovorih.

Zločine Džung Džun-junga so odkrili, ko so preiskovali Seungrija. | Foto: Reuters Zločine Džung Džun-junga so odkrili, ko so preiskovali Seungrija. Foto: Reuters

Delil seksposnetke, pri čemer ni čutil niti kančka krivde

"Priznavam vse svoje zločine," je Džun-jung povedal v javni izjavi ter obljubil, da bo opustil vsa udejstvovanja v televiziji in glasbi ter s tem zaključil svojo kariero. Osumljen je, da se je skrivno snemal med spolnimi odnosi z desetimi ženskami.

"Snemal sem ženske brez njihove privolitve in posnetke nato delil v skupinskih telefonskih pogovorih, med tem pa nisem čutil niti kančka krivde," je priznal v izjavi. Javno se je opravičil vsem oboževalcem in ženskam, katerih zasebnost je kršil, ter dodal, da bo sodeloval s policijo pri nadaljnji preiskavi.

S podobnimi obtožbami se je Džun-jung soočal že leta 2016, ko ga je njegovo tedanje dekle obtožilo skrivnega snemanja, a je obtožbe kasneje opustila. Džun-jung se ji je javno opravičil in se nato za tri mesece umaknil iz javnosti, a kmalu so na dan pricurljali posnetki, v katerih je dejal, da če bodo takšne obtožbe še kdaj prišle na dan, jih bo zanikal.

Seungri (levo) se je odločil, da zapusti svojo skupino Big Bang, saj ji hoče prihraniti sramoto.  | Foto: Getty Images Seungri (levo) se je odločil, da zapusti svojo skupino Big Bang, saj ji hoče prihraniti sramoto. Foto: Getty Images

Pokopal ga je Seungrijev primer

Policija je na sled 30-letnega zvezdnika prišla, ko je preiskovala drugega k-pop zvezdnika, Seungrija, ki je bil eden od ljudi v Džun-jungovi skupini za telefonske pogovore. 28-letnega člana izjemno priljubljene korejske popskupine Big Bang so le dan prej obtožili, da je bogate poslovneže "oskrboval" s prostitutkami.

Seungri je po obtožbah naznanil, da zapušča svojo skupino, saj ji hoče prihraniti sramoto, a zanika obtožbe in pravi, da je nedolžen. Tudi on je dejal, da bo sodeloval pri nadaljnjih preiskavah.

V škandal s prostitucijo, ki je v Južni Koreji nezakonita, in s skrivnimi snemanji žensk naj bi bilo vpletenih še več južnokorejskih zvezdnikov. Južna Koreja se sicer že vrsto let bori proti tovrstnemu kriminalu, ki je tam močno razširjen.

Preverite tudi:

Lori Loughlin, Felicity Huffman
Trendi Ameriški mediji po škandalu neizprosni do vpletenih zvezdnic #video
Ne spreglejte