Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
13. 3. 2019,
11.14

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,09

3

Natisni članek

Ameriške univerze Felicity Huffman Lori Loughlin FBI prevara

Sreda, 13. 3. 2019, 11.14

5 let

Ameriški mediji po škandalu neizprosni do vpletenih zvezdnic #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,09

3

Lori Loughlin, Felicity Huffman | Lori in Felicity sta bili po razkritju aretirani. | Foto Getty Images / Siol.net

Lori in Felicity sta bili po razkritju aretirani.

Foto: Getty Images / Siol.net

Potem ko je FBI obtožil več slavnih in bogatih, med njimi tudi igralki Felicity Huffman in Lori Loughlin, da so s pomočjo prevar svoje otroke vpisali na ugledne univerze, sta se vpleteni zvezdnici zdaj znašli pod plazom kritik.

Ameriški zvezni preiskovalni urad FBI je obtožil in aretiral skoraj 50 ljudi, vpletenih v prevaro z elitnimi univerzami, pri čemer so z visokimi podkupninami poskrbeli, da so njihovi otroci prišli na elitne šole.

Škandal je v ZDA trenutno zelo odmeven tudi zato, ker sta med vpletenimi dve slavni igralki: Felicity Huffman iz serije Razočarane gospodinje ter Lori Loughlin, ki se je spomnimo iz nanizanke Polna hiša.

Tako je pravobranilec Andrew Lelling v torek razkril "največjo prevaro vpisov na univerze, ki jo je ministrstvo za pravosodje kadarkoli preiskovalo":

FBI
Trendi Zaradi prevare pri vpisih na ameriške univerze obtoženi bogati in slavni

Za otroke plačali 15 tisočakov in pol milijona

Felicity in Lori, ki sta bili po razkritju tudi aretirani, sta v želji, da bi njune hčerke dobile najboljšo možno izobrazbo, glavnemu organizatorju prevare, Williamu Singerju, dobro plačali. Felicity 15 tisoč dolarjev za eno hčerko, Lori pa kar pol milijona za obe svoji hčerki.

Sicer pa je Singer od staršev, ki so privolili v takšen vpis na univerze, dobival zajetne honorarje, od 200 tisoč do 6,5 milijona dolarjev, skupno naj bi dobil kar 25 milijonov dolarjev.

Lori je s pomočjo podkupnin na univerzo USC "vpisala" obe hčerki, starejšo Isabello Rose (desno) in mlajšo Olivio Jade. | Foto: Getty Images Lori je s pomočjo podkupnin na univerzo USC "vpisala" obe hčerki, starejšo Isabello Rose (desno) in mlajšo Olivio Jade. Foto: Getty Images

Felicity pred kratkim pridigala o poštenosti v šoli

Medtem ko je večina ljudi s seznama številnim neznana (celoten spisek vpletenih v prevaro si lahko preberete tukaj), pa sta Lori in Felicity zaradi svoje kariere trenutno na velikem udaru medijev.

Izbrskali so, da je Felicity, ki je tudi avtorica bloga What The Flicka, ravno pred nekaj meseci objavila zapis, v katerem je pridigala o poštenosti. V objavi, ki je sicer naj ne bi napisala sama, je med drugim pozivala otroke, naj ne bodo prebrisani in naj se ne trudijo skrivati stvari pred svojimi starši, predvsem pa naj ne bodo predrzni in goljufajo v šoli, saj se ne bo končalo dobro. "Na neki točki vas bodo zalotili," se je glasil zapis.

Felicityjinega moža Williama H. Macyja, ki je prav tako znani igralec, ni med obtoženci, čeprav naj bi vedel za ženino podkupnino. | Foto: Getty Images Felicityjinega moža Williama H. Macyja, ki je prav tako znani igralec, ni med obtoženci, čeprav naj bi vedel za ženino podkupnino. Foto: Getty Images

Lorijina hčerka influencerka dobiva največ kritik

Še največ kritik pa leti na Lorijino 19-letno hčerko Olivio Jade, ki si je ustvarila ime kot lepotna vlogerka in influencerka ter ima na YouTubu več kot 1,9 milijona naročnikov.

Njeni sledilci, kritiki in mediji so se nanjo spravili predvsem zato, ker so zdaj dobili jasno potrditev, da je privilegirana, čeprav je v preteklosti vedno zatrjevala, da "ni nič posebnega, če ima slavne starše".

Olivia je začela lani jeseni obiskovati elitno univerzo USC, ki je znana po tem, da se na njej šolajo bodoči uspešni poslovneži in profesionalci z vseh področij. | Foto: Getty Images Olivia je začela lani jeseni obiskovati elitno univerzo USC, ki je znana po tem, da se na njej šolajo bodoči uspešni poslovneži in profesionalci z vseh področij. Foto: Getty Images

Lani jeseni, ravno pred prvim dnem na elitni University of Southern California (USC), je objavila video, v katerem je dejala, da ji za šolo ni prav mar ter da jo zanima samo zabavni del. Pozneje se je za svoje besede sicer opravičila, čeprav je v začetku letošnjega marca v radijskem pogovoru ponovno izpostavila, da ji ni do univerzitetne izobrazbe ter da so jo starši v to "prisilili", ker sama nista imela tega privilegija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OLIVIA JADE (@oliviajade) on

Olivia Jade je svoj kanal na YouTubu lansirala leta 2014, ko je bila stara komaj 13 let, 1,9 milijona naročnikov pa si je nabrala s pomočjo nasvetov za ličenje. Ker je (bila) uspešna blogerka, je imela kar nekaj sponzorjev in pogodb, kar pa naj bi se že začelo podirati. Znamke naj bi jo že začele zapuščati, saj nočejo biti povezane s to odmevno prevaro.

Vpleteni, med njimi tudi Lori in Felicity, se zdaj soočajo z obtožnicami o kriminalnem združevanju, pranju denarja in oviranju pravosodja.

Preverite tudi:

Tiffany Trump
Trendi Trumpova hči se v Beogradu zabava ob zvokih harmonike #video #foto
Trendi Istrska vila za več kot milijon evrov, ki jo prodaja hrvaški pevec #foto
Ne spreglejte