SiolNET. Trendi Glasba
5,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Urban Vidmar s prvo avtorsko skladbo

Je med glasbenima tekmecema preskočila iskrica?

5,24

termometer

 | Foto: Jana Birsa
Foto: Jana Birsa

Nadarjeni glasbenik Urban Vidmar, ki se je Sloveniji predstavil v glasbenem šovu Nova zvezda Slovenije, je sicer iz tekmovanja izpadel tik pred velikim finalom, a nad glasbo ni obupal. Uspeha željni pevec je izdal svojo prvo avtorsko skladbo z naslovom Najin skriti kraj, za katero je že posnel tudi videospot, za svoje dekle v spotu pa si je izbral nikogar drugega kot sotekmovalko iz pevskega šova.

Ponovitev glasbenega šova Nova zvezda Slovenije lahko znova spremljate na Planet TV, in sicer vsako nedeljo ob 20. uri. Že jeseni pa na Planet TV prihaja nov resničnostni šov Bar, kamor se lahko še vedno prijavite TUKAJ!

"Za svoj prvi singel sem izbral malo bolj popularne ritme, ki pa mi niso tako zelo tuji, kot se mogoče večini zdi na prvi pogled. Na lokalnih nastopih namreč velikokrat pojem tudi pop in rok skladbe, pa tudi v šovu Nova zvezda Slovenije me je Eva Hren dobro naučila peti tudi takšne skladbe," pojasnjuje Urban, čigar prva avtorska skladba Najin skriti kraj je zelo zelo daleč od njemu tako ljubega kantrija.

Peti pop skladbe je drugače kot peti kantri

"Povsem drugačen nastavek imaš pri petju, kot pravimo, pa tudi manj je nosljanja, bolj jasno moraš izgovarjati in poudarjati besede. Eva me je dobro naučila, takrat ko nas je vzela v roke v šovu Nova zvezda Slovenije," še pove.

Urbanovo dekle je v videospotu zaigrala Laura, ki se je prav tako preizkusila na avdiciji šova Nova zvezda Slovenije. | Foto: Jana Birsa Urbanovo dekle je v videospotu zaigrala Laura, ki se je prav tako preizkusila na avdiciji šova Nova zvezda Slovenije. Foto: Jana Birsa

Ne izpusti me Planet TV Kdo je kdo v seriji Ne izpusti me

A dodaja, da kantri ostaja njegova ena in edina velika ljubezen, zato bo naslednja avtorska skladba, ki jo bo dal na radijske valove, v stilu modernega kantrija. "Tega v Sloveniji še ni oziroma ga je absolutno premalo, s čimer se strinja tudi založba Menart, ki me je vzela pod okrilje. Tako da v kratkem pričakujte že novo pesem. Tudi sicer nameravam ostati v kantri vodah in ne, ne bom zatajil samega sebe."

Snemanje je bilo zelo zabavno, je povedal Urban. | Foto: Jana Birsa Snemanje je bilo zelo zabavno, je povedal Urban. Foto: Jana Birsa

Vam je morda znano dekle iz Urbanovega novega spota?

Tisti, ki ste spremljali glasbeni šov Nova zvezda Slovenije, ste morda takoj opazili dekle, okoli katerega se v spotu vrti Urban. Verjetno vam je bila mlada punca znana, saj je to nihče drug kot Laura, ki se je prav tako predstavila na eni od avdicijskih oddaj šova Nova zvezda Slovenije, a ji stroga žirija ni dovolila naprej.

"Z Lauro sva se spoznala, ko sva čakala na avdicijski nastop, in takoj sva se ujela. Laura je manekenka, in ko sem jo poklical in vprašal, ali bi nastopila v mojem spotu, je bila takoj za," pravi Urban in dodaja, da je s spotom, ki so ga snemali v italijanskem Lignanu, zelo zadovoljen ter da je bilo tudi snemanje, ki je trajalo en dan, zelo zabavno.

Čeprav je v spotu kemija med njima očitna, sta zasebno le prijatelja. | Foto: Jana Birsa Čeprav je v spotu kemija med njima očitna, sta zasebno le prijatelja. Foto: Jana Birsa

Črt Banko Trendi Kaj se je zgodilo s Črtom, zmagovalcem Bara? Bar_naslovnica Planet TV Vrača se BAR!

Ker je kemija med njima v spotu očitna, seveda ni šlo brez vprašanja, ali je med njima morda tudi zasebno preskočila kakšna iskrica. "Ne, z Lauro ostajava samo prijatelja, je super punca, ki pa že ima svojega izbranca. Me pa veseli, da sva bila prepričljiva in da je v spotu videti, kot da gre zares."

Ponovitev glasbenega šova Nova zvezda Slovenije lahko znova spremljate na Planet TV, in sicer vsako nedeljo ob 20. uri. Že jeseni pa na Planet TV prihaja nov resničnostni šov Bar, kamor se lahko še vedno prijavite TUKAJ!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 145
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin