Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 1. 2024,
18.21

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Grace Jones Zagreb koncert

Torek, 30. 1. 2024, 18.21

2 meseca, 2 tedna

V Zagreb poleti prvič prihaja Grace Jones

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Grace Jones | Glasbena televizija VH1 jo je uvrstila na seznam sto najpomembnejših žensk rock'n'rolla, Billboard pa med 40 največjih imen klubske kulture. | Foto Guliverimage

Glasbena televizija VH1 jo je uvrstila na seznam sto najpomembnejših žensk rock'n'rolla, Billboard pa med 40 največjih imen klubske kulture.

Foto: Guliverimage

V hrvaški prestolnici bo 4. julija prvič nastopila ena najvplivnejših žensk popularne glasbe Grace Jones. Pevka, avtorica, igralka in nekdanja manekenka jamajškega rodu se bo na koncertu na prostem, ki bo na stadionu Šalata, sprehodila skozi štiri desetletja trajajočo glasbeno kariero. Vstopnice bodo v prodaji od srede.

Grace Jones je kariero v popkulturi začela v 70. letih kot manekenka ter muza številnim fotografom in modnim oblikovalcem, ki jih je navduševala s svojim androgenim videzom.

Na globalni glasbeni sceni je zaslovela v začetku 80. letih prejšnjega stoletja z nalezljivo kombinacijo funka, disca in reggeaja. Znana je po albumih, kot sta Warm Leatherette in Nightclubbing, ter singlih Private Life, Pull Up to the Bumper, I've Seen That Face Before in Slave to the Rhythm, s katerimi je osvajala glasbene lestvice.

Ed Sheeran
Trendi Ed Sheeran prihaja v Zagreb

Na glasbeno sceno se je vrnila leta 2008 z odmevnim albumom Hurricane. Na fotografiji leta 2022 v Oslu. | Foto: Guliverimage Na glasbeno sceno se je vrnila leta 2008 z odmevnim albumom Hurricane. Na fotografiji leta 2022 v Oslu. Foto: Guliverimage

Velja za eno najvplivnejših žensk v popularni glasbi

Glasbeno kariero je v 80. letih pospremila še z igralsko ter med drugim nastopila v filmskih klasikah Konan barbar, Vamp in Od tarče do smrti.

Velja za eno najvplivnejših žensk popularne glasbe. Glasbena televizija VH1 jo je uvrstila na seznam sto najpomembnejših žensk rock'n'rolla, Billboard pa med 40 največjih imen klubske kulture.

Številni glasbeniki in umetniki jo danes navajajo kot vzornico, med njimi Lady Gaga, Rihanna, Lorde, Roisin Murphy in Nile Rodgers. Britanska režiserka Sophie Fiennes, sicer sestra igralcev Ralpha in Josepha Fiennesa, je o njej posnela dokumentarni film Grace Jones: Bloodlight in Bami, sama pa je napisala tudi ironično poimenovano knjigo spominov I'll Never Write My Memoirs (Nikoli ne bom napisala svojih spominov).

Na glasbeno sceno se je vrnila leta 2008 z odmevnim albumom Hurricane.

Dua Lipa
Trendi Dua Lipa bo nastopila v puljski Areni
Beyonce, Taylor Swift
Trendi Razkrili najdonosnejše koncertne turneje letošnjega leta
Ne spreglejte