Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 12. 2015,
13.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sherlock Holmes Benedict Cumberbatch Martin Freeman serija Pickbox SiOL TV

Sreda, 23. 12. 2015, 13.53

8 let

Sherlock Holmes vam želi srečno novo leto 1985!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Čakanja je konec. Najslavnejši detektiv na svetu 8. 1. prihaja na Pickbox na SiOL TV, kjer bo zasijal kot zvezda dolgo pričakovane posebne epizode Sherlocka.

Teden po silvestrovem vas bo pričakal enako vznemirljiv dan z igralcema Benedictom Cumberbatchom in Martinom Freemanom, ki vas bosta kot glavna zvezdnika posebne epizode serije Sherlock popeljala naravnost na ulice meglenega viktorijanskega Londona.

Velika vrnitev Sherlocka v viktorijanski čas Sherlock Holmes je eden največkrat uprizorjenih likov v zgodovini, saj ga je do zdaj odigralo več kot 70 televizijskih in filmskih igralcev. Ne glede na številčnost priredb pa je Sherlock Stevena Moffata in Marka Gatissa postal svojevrsten fenomen, ki ga gledajo po vsem svetu (serijo je samo na Kitajskem spremljalo več kot 90 milijonov gledalcev).

Kako se viktorijanska različica Sherlocka razlikuje od tiste, ki smo jo poznali iz prvih treh sezon serije? "Način, kako smo pisali Sherlocka, je bil tak, da v veliki meri ustreza izvirnemu Sherlocku. Največja razlika je v tem, da viktorijanski Sherlock živi v veliko bolj formalnem časovnem obdobju, v katerem je bonton zelo cenjen," je povedal Steven Moffat.

Čeprav Sherlock ni najbolj čudovit človek na svetu in vas ne bo prosil za odpuščanje, ko vas bo surovo užalil, moramo priznati, da ima briljanten um in je sposoben rešiti tudi najzapletenejši zločin. Tudi kadar se zdi, da je zločinec hudo prebrisan. Sherlocka pri njegovih preiskavah vodita logika in razum, a v silvestrski posebni epizodi bo sovražnik malce drugačen, preiskava pa bo zaradi tega še posebej velik izziv.

Primer pošastne neveste Ko žena Thomasa Ricolettija stori samomor, njen duh ne more počivati v miru, temveč se poda na jezen in maščevalen pohod v svoji poročni obleki. Medtem ko bosta Sherlock in Watson poskušala razvozlati, za kakšnega sovražnika gre, bomo gledalci lahko uživali v vrhunski gotski srhljivki, ki nam bo na trenutke nagnala strah v kosti.

"Ne vem, kako se bodo odzvali oboževalci. Mislim, da je to eden od užitkov tega posla. Ne moremo skriti dejstva, da pogosto snemamo v mestih ali na javnih krajih, kjer nas ljudje fotografirajo oblečene v viktorijanska oblačila. Oboževalcev do zdaj nismo razočarali, zato upam, da jih tudi zdaj ne bomo. Upam, da bodo uživali," je svoja pričakovanja glede posebne epizode Sherlocka opisal glavni zvezdnik serije Benedict Cumberbatch.

Posebna epizoda Sherlocka bo gledalcem na voljo 8. 1. 2015 v sklopu Pickboxa na SiOL TV, kjer si lahko že zdaj ogledate preostale tri sezone hvaljene in priljubljene serije.

Ne spreglejte