Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 7. 2024,
7.29

Osveženo pred

2 dneva, 1 ura

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

Halle Berry Mark Wahlberg Piran Netflix

Torek, 2. 7. 2024, 7.29

2 dneva, 1 ura

Prvi prizori Netflixovega filma, ki sta ga zvezdnika snemala v Piranu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
The Union | Mark Wahlberg med vožnjo skozi ozke piranske ulice | Foto Profimedia

Mark Wahlberg med vožnjo skozi ozke piranske ulice

Foto: Profimedia

Netflix je objavil napovednik za akcijski triler, ki so ga med drugim snemali tudi v Piranu. Film z naslovom The Union v režiji Juliana Farina, kjer sta v glavnih vlogah zaigrala Halle Berry in Mark Wahlberg, si bo mogoče ogledali na Netflixu od 16. avgusta naprej.

Mike (Mark Wahlberg) je gradbeni delavec iz Jerseyja, ki se nenadoma znajde v svetu vohunov in tajnih agentov, ko se v njegovem življenju ponovno pojavi njegova srednješolska ljubezen Roxanne (Halle Berry) in ga vplete v visoko tvegano misijo ameriške obveščevalne službe, so vsebino filma povzeli pri Netflixu.

Napovednik filma, v katerem je mogoče prepoznati piranske lokacije:

The Union so snemali na različnih lokacijah v Sloveniji, večji del v Piranu. Predvidenih je bilo 17 snemalnih dni. Pri projektu je sodelovalo več kot 340 slovenskih delavcev, kar je več kot polovica celotne ekipe. Slovenski sodelavci so bili prisotni na več ravneh: pri organizaciji, produkciji, na področju scenografije, v tehnični ekipi, pa tudi kot asistenti v sektorjih kostumografije in filmske maske ter sektorja slike in zvoka.

Angažirali so tudi številne t. i. vajence, vključenih pa je tudi na stotine statistov. Predvideno število vseh sodelujočih slovenskih in tujih filmskih delavcev je bilo 650, z igralci in statisti pa se naj bi število povzpelo na kar 1.500. Skupna predvidena poraba sredstev za priprave in snemanje v Sloveniji je bila ocenjena na deset milijonov evrov.

The Union | Foto: Profimedia Foto: Profimedia

V času snemanja v Piranu so si ministrica kulturo Asta Vrečko, minister za gospodarstvo Matjaž Han in direktorica Slovenskega filmskega centra Nataša Bučar ogledali glavno snemalno enoto ter se srečali z režiserjem Julianom Farinom, izvršno producentko Jennifer Madeloff in člani filmske ekipe.

Ne spreglejte