Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 6. 2023,
13.26

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Kinodvor kino Ljubljanski grad Mestna občina Ljubljana Kino pod zvezdami

Četrtek, 29. 6. 2023, 13.26

10 mesecev

Letošnji kino pod zvezdami na Ljubljanskem gradu v znamenju obletnic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Ljubljana, Ljubljanski grad | Filmi bodo na sporedu vsak dan ob 21.30. Predvajani bodo v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi, pri filmih, katerih jezik ni angleški, pa bodo podnapisi tudi v angleščini. | Foto Pixabay

Filmi bodo na sporedu vsak dan ob 21.30. Predvajani bodo v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi, pri filmih, katerih jezik ni angleški, pa bodo podnapisi tudi v angleščini.

Foto: Pixabay

Program Filma pod zvezdami, ki ga Kinodvor vsako poletje pripravi v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad, bo letos v znamenju treh jubilejev: 100-letnice kinodvorane na Kolodvorski, 20-letnice art kina in 15-letnice mestnega kina. Letni kino bo med 13. julijem in 5. avgustom ponudil več filmskih uspešnic in pet premier.

Program kina pod zvezdami na grajskem dvorišču bo v četrtek, 13. julija, odprl slovenski film Jezdeca Dominika Menceja, ki je bil na Festivalu slovenskega filma v Portorožu razglašen za najboljši film festivala po izboru občinstva. Filmu z nostalgičnim posvetilom 90. letom preteklega stoletja ter filmu Goli v sedlu bo sledil najuspešnejši slovenski kratki film: Babičino seksualno življenje Urške Djukić, ki je dobil ne le nagrado Evropske filmske akademije, temveč tudi cezarja za najboljši kratki film, so spomnili v Kinodvoru.

Southpaw
Planet TV Tako je zvezdnik za filmsko uspešnico izklesal svoje telo #video

Prihaja tudi eden od najtežje pričakovanih tujih filmov letošnjega leta

Eden od najtežje pričakovanih tujih filmov letošnjega leta je po navedbah Kinodvora Asteroid City ameriškega režiserja Wesa Andersona, čigar dela so prepoznavna po samosvojem slogu in estetiki ter ekscentričnih likih. S filmom, ki bo na ogled predpremierno, bodo v soboto, 5. avgusta, sklenili letošnji Film pod zvezdami. Anderson je sicer nekakšen "hišni avtor Kinodvora", saj so si v 15 letih mestnega kina gledalke in gledalci največkrat ogledali prav njegove filme, čisto na vrhu lestvice pa je Grand Budapest Hotel iz leta 2014, ki so ga ob tej priložnosti prav tako uvrstili na program Filma pod zvezdami, so še zapisali v mestnem kinu.

Prihaja film z letošnjega Cannesa

Z letošnjega Cannesa prihaja film, ovenčan z zlato palmo – Anatomija padca režiserke Justine Triet, ki bo na t. i. Peugeotovi predpremieri na ogled v četrtek, 27. julija, z Berlinala pa film Pretekla življenja režiserke Celine Song, ki je požel slavo na Sundanceu in bo po napovedih Kinodvora tudi eden pomembnejših naslovov v prihajajoči sezoni nagrad. Predpremierno bo na ogled v sredo, 2. avgusta, na redni spored Kinodvora pa prihaja septembra.

film Priscilla
Trendi Prihaja še en film o Elvisu, tokrat bo zgodbo pripovedovala Priscilla

Prvič v Sloveniji bo v torek, 25. julija, na ogled italijanski film Nostalgija slovitega filmskega in gledališkega režiserja Mattea Martoneja, ki je bil v Cannesu na sporedu že lani. Kot so zapisali v Kinodvoru, niso izpustili niti velikih filmskih naslovov, kot je denimo novi film Christopherja Nolana o izumitelju atomske bombe, v katerem bo v vlogi J. Roberta Oppenheimerja nastopil njegov redni sodelavec Cillian Murphy. Film bo premierno na ogled v četrtek, 20. julija.

Filmi na sporedu od pol desete ure zvečer

Filmi bodo na sporedu vsak dan ob 21.30. Predvajani bodo v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi, pri filmih, katerih jezik ni angleški, pa bodo podnapisi tudi v angleščini. Vstopnice gredo v prodajo danes, tudi v Kinodvoru.

V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija odpade. Nadomestna projekcija bo naslednji dan ob 21. uri v Kinodvoru. V primeru odpovedi predpremiere ali premiere bosta v Kinodvoru dve nadomestni projekciji, so še sporočili iz ljubljanskega mestnega kina.

David Corenswet
Trendi To je novi filmski Superman
Zakon ulice (Brooklyn'S Finest)
Planet TV Zvezdnik je za sodelovanje pri tem filmu navedel zelo zanimiv razlog
Ne spreglejte