Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 6. 2023,
16.25

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

Natisni članek

film Priscilla Presley Elvis Presley

Ponedeljek, 26. 6. 2023, 16.25

10 mesecev

Prihaja še en film o Elvisu, tokrat bo zgodbo pripovedovala Priscilla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78
film Priscilla | Elvis je Priscillo spoznal, ko je imela komaj štirinajst let, a nekateri njuno razmerje vseeno upodabljajo kot pravljično romanco. | Foto Profimedia

Elvis je Priscillo spoznal, ko je imela komaj štirinajst let, a nekateri njuno razmerje vseeno upodabljajo kot pravljično romanco.

Foto: Profimedia

Oktobra v kinematografe prihaja ameriška biografska drama o ljubezenskem življenju kralja rokenrola in njegove žene Priscille Presley, imenovan Priscilla. Film naj bi podal svež vpogled v razmerje med nekdanjima zakoncema Elvisom in Priscillo.

Film Priscilla temelji na spominih oziroma biografiji iz leta 1986 Elvis and Me: The True Story of the Love Between Priscilla Presley and the King of Rock N’ Roll (Elvis in jaz: resnična zgodba o ljubezni med Priscillo Presley in kraljem rokenrola), ki jo je s Sandro Harmon napisala Priscilla Presley. Presleyjeva je tudi producentka prihajajočega filma, je za Vogue povedala režiserka Sofia Coppola.

Kot je povedala režiserka Coppola, bo poudarek v njenem filmu predvsem na Priscilli Presley, Elvis pa bo skoraj stranski lik, njegova poklicna kariera bo v filmu zelo malo prisotna.

Družina Presley
Trendi Po več sporih je zdaj znano, kdo bo edini skrbnik zapuščine Presleyjeve hčerke

Film naj bi se dotaknil Priscillinega srečanja z Elvisom, njunega zakona in težav, ki so privedle do ločitve para. V filmu bo v vlogi Elvisa zaigral igralec Jacob Elordi, Priscillo pa bo upodobila Cailee Spaeny, poroča CNN.

Napovednik, ki so ga izdali nedavno, naj bi prikazoval enega izmed prvih srečanj oziroma zmenkov Priscille in Elvisa v njegovi graščini Graceland v Memphisu. Film Priscilla bo izšel dobro leto po Luhrmannovem filmu "Elvis", ki je bil lani nominiran za oskarja, v njem pa je zaigral igralec Austin Butler.

film Priscilla | Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Že lani je Priscilla Presley na družbenih omrežjih pohvalila in osebno podprla Luhrmannov film. Priscilla pa je tudi že večkrat spregovorila o režiserki filma, za katero je povedala, da ji je všeč njeno filmsko delo, poleg tega pa meni, da bo film v redu.

Kot je povedala režiserka filma Sofia Coppola, je knjigo o spominih Priscille brala že nekaj časa nazaj in njena zgodba se je je po ponovnem branju dotaknila in jo resnično ganila. "Tako sta me zanimala Priscillina zgodba in njen pogled na to, kako je bilo odraščati kot najstnica v Gracelandu. Šla je skozi vse stopnje mlade ženske v tako razširjenem svetu – njena zgodba je nekako podobna zgodbi Marije Antoinete," je še povedala režiserka prihajajočega filma.

Preberite še:

Priscilla Presley
Trendi Nekdanji ženi kralja rock'n'rolla zavrnili posebno željo
Priscilla Presley, Lisa Marie Presley
Trendi Priscilla Presley izpodbija veljavnost hčerkine oporoke
John Travolta
Trendi V spor glede dediščine Presleyjeve hčerke se je vmešal tudi slavni igralec
Lisa Marie Presley pogreb
Trendi Poslovili so se od Lise Marie Presley, ki je pokopana poleg očeta in sina #video
Ne spreglejte