Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 6. 2023,
20.24

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

smrt zapuščina Riley Keough Priscilla Presley Elvis Presley Lisa Marie Presley

Sreda, 14. 6. 2023, 20.24

10 mesecev, 2 tedna

Po več sporih je zdaj znano, kdo bo edini skrbnik zapuščine Presleyjeve hčerke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69
Družina Presley | Harper Lockwood, Lisa Marie Presley, Priscilla Presley, Riley Keough in Finley Lockwood julija lani. | Foto Guliverimage

Harper Lockwood, Lisa Marie Presley, Priscilla Presley, Riley Keough in Finley Lockwood julija lani.

Foto: Guliverimage

Glede na nove pravne dokumente, vložene v ponedeljek v Los Angelesu, naj bi Riley Keough postala edina skrbnica zapuščine svoje pokojne mame Lise Marie Presley, ki je umrla januarja letos.

Po smrti Lise Marie Presley je njena mama Priscilla vložila pravno pritožbo zoper veljavnost oporoke njene pokojne hčere, kar je vodilo do hudega spora z njeno vnukinjo Riley Keough. Zadnja je bila namreč prepričana, da je Priscilla sodelovala z Michaelom Lockwoodom, ki je bil z Liso Marie poročen med letoma 2006 in 2021 in je dobil polno skrbništvo nad njunima mladoletnima hčerkama, dvojčicama Harper in Finley Lockwood, da bi iz zapuščine izvlekli čim več denarja. 

Priscilla Presley, Lisa Marie Presley
Trendi Priscilla Presley izpodbija veljavnost hčerkine oporoke

Od sklada bo imela nekaj koristi tudi Priscilla

Glede na nove dokumente, ki jih je pridobil ET, pa je zdaj jasno, da bo Riley edina skrbnica materinega premoženja. Njen odvetnik je v dokumentih navedel, da namerava zadnja ves denar zavarovati in vložiti v sklad, potrdil pa je tudi, da je v času smrti Lise Marie obstajala polica življenjskega zavarovanja, kar je njena mama Priscilla zanikala. 

Devetina sklada bo dodeljena polbratu Lise Marie, Navaroneju Garibaldeju, preostalih osem devetin pa bo razdeljenih med njene tri hčere Riley, Finley in Harper. Od sklada bo vendarle imela nekaj koristi tudi Priscilla Presley, ki bo kot "posebna svetovalka sklada" prejemala mesečno plačilo, katerega znesek ni znan. 

Riley bo postala lastnica Gracelanda, doma Elvisa Presleyja, ki ga je po njegovi smrti v last dobila Lisa Marie. Riley bo tako lahko dovolila, da Priscillo po njeni smrti pokopljejo na omenjeni posesti, kar je bila tudi njena želja, a ne neposredno zraven Elvisa, kjer sta zdaj pokopana njegova starša in babica, ampak "na lokaciji, ki je najbližja njegovemu grobu, ne da bi premaknili obstoječe grobnice".

Vsebina dogovora je znana en mesec po tem, ko so odvetniki Riley in Priscille potrdili, da so se dogovorili. Takrat je Priscilla zanikala vsa ugibanja o sporu med družinskimi člani in povedala, da so vsi še naprej v dobrih odnosih. 

Elvis Presley je pokopan v Gracelandu, poleg njega pa ležita njegova starša in babica. | Foto: AP / Guliverimage Elvis Presley je pokopan v Gracelandu, poleg njega pa ležita njegova starša in babica. Foto: AP / Guliverimage

Priscilla Presley
Trendi Nekdanji ženi kralja rock'n'rolla zavrnili posebno željo

Preberite tudi:

John Travolta
Trendi V spor glede dediščine Presleyjeve hčerke se je vmešal tudi slavni igralec
Lisa Marie Presley
Trendi Lisa Marie Presley zapravila sto milijonov dolarjev podedovanega premoženja
Trendi V 54. letu starosti se je poslovila Lisa Marie Presley, edinka Elvisa Presleyja
Ne spreglejte