Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 4. 2023,
16.11

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Carpe Diem Joker Out Liverpool Evrovizija

Ponedeljek, 3. 4. 2023, 16.11

1 leto

Letošnji ogromni evrovizijski oder po vzoru odrov z rockovskega koncerta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Evrovizija, St George's Hall, Liverpool | BBC je še sporočil, da je oder navdihnil "širok objem", ki daje vtis, da "odpira roke Ukrajini". | Foto Reuters

BBC je še sporočil, da je oder navdihnil "širok objem", ki daje vtis, da "odpira roke Ukrajini".

Foto: Reuters

Letošnje tekmovanje za pesem Evrovizije bo "absolutno ogromno" in bo prvič v zgodovini tekmovanja imelo oder, kot ga običajno uporabljajo na rock koncertih, so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočili organizatorji.

V liverpoolski areni in kongresnem centru ACC bodo tako postavili glavni oder s površino 950 kvadratnih metrov, zeleno sobo s površino 500 kvadratnih metrov in več kot dva tisoč posebnih svetlobnih naprav.

Vodja produkcije Evrovizije James O'Brien, ki je pred tem 13 let sodeloval pri podelitvi glasbenih nagrad MTV Europe Music Awards, nato pa se je pridružil studiu BBC, je za medije povedal, da je obseg letošnje Evrovizije edinstven.

Joker Out
Trendi Navijači na tekmi Liverpoola in Arsenala bodo poslušali Joker Out

Oder bo segal vse do gledalcev

V petih tednih gradnje odra bodo namestili 140 ton težko jekleno nosilno konstrukcijo ter 12,87 kilometra kablov za razsvetljavo, zvok, video in posebne učinke. Oder bo segal vse do gledalcev, ki bodo sedeli ob straneh.

O'Brien je še povedal, da BBC pri pripravah sodeluje z ukrajinskimi strokovnjaki za razsvetljavo in snemanje ter da bodo uporabili posebno ukrajinsko opremo za kamero. Dodal je, da bo vključitev kulture te države v tekmovanje "zelo čustvena" in bo "zelo pomemben" del Evrovizije.

Izvršna direktorica skupine ACC Faye Dye je povedala, da je letošnje evrovizijsko tekmovanje posebno tudi zato, ker se veliko ukvarjajo z vprašanjem, kam z rekviziti po tekmovanju in kako bi jih lahko reciklirali, da bi bilo tekmovanje tudi trajnostno naravnano.

Cilj je, da bi rekvizite in kostume na neki način znova uporabili, prodali na dobrodelni dražbi ali jih podarili muzejem ali reciklirali materiale.

Joker Out
Trendi Kam so izginili Joker Out?

Oder bo pokazal, "kako lahko glasba preseže meje in združi ljudi"

Po poročanju britanskega BBC bo letošnji evrovizijski oder pokazal, "kako lahko glasba preseže meje in združi ljudi".

BBC je še sporočil, da je oder navdihnil "širok objem", ki daje vtis, da "odpira roke Ukrajini". Oblikovalsko je oder delo podjetja Yellow Studio, ki je med drugim lani sodelovalo pri slovesnosti ob podelitvi nagrad grammy.

Majsko evrovizijsko tekmovanje bo Liverpool letos gostil v imenu Ukrajine, ki je lani zmagala na pesmi Evrovizije, zaradi vojne v tej državi pa so tekmovanje prestavili v Združeno kraljestvo. Tekmovanja se bodo udeležili predstavniki iz 37 držav, tudi Slovenije. Veliki finalni evrovizijski večer bo 13. maja.

Slovenijo bo letos zastopala skupina Joker Out s pesmijo Carpe Diem. S pesmijo v slovenski različici bo skupina nastopila na evrovizijskem polfinalnem večeru 11. maja.

Trendi V Srbiji izbrali pesem, ki je nasledila "lase Meghan Markle"
Evrovizija Liverpool
Trendi Veliko zanimanje: kljub visokim cenam vstopnice za Evrovizijo pošle v pol ure
Ne spreglejte