Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 5. 2024,
14.01

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,37

Natisni članek

soglasja Tivoli koncert Magnifico Zoran Janković

Torek, 21. 5. 2024, 14.01

3 tedne, 1 dan

Janković napovedal poskus pogovorov glede prireditev na Rožniku in v Tivoliju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,37
Olimpija Ljubljana, Zoran Janković | Ljubljanski župan Zoran Janković je kritičen do zavrnitve soglasja Magnificu, ki da je nerazumljiva, in spomnil, da je v Tivoliju pred leti nastopal tudi DJ Umek z močnejšo glasbo. | Foto Domen Jančič

Ljubljanski župan Zoran Janković je kritičen do zavrnitve soglasja Magnificu, ki da je nerazumljiva, in spomnil, da je v Tivoliju pred leti nastopal tudi DJ Umek z močnejšo glasbo.

Foto: Domen Jančič

Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib je bogat z biodiverziteto, so pa v njem tudi območja, ki ob ustrezni zaščiti dopuščajo izvajanje prireditev, menijo na Mestni občini Ljubljana. Župan Zoran Janković je v tej luči kritičen do neizdaje soglasij študentom in Magnificu ter je napovedal poskus pogovorov s pristojnimi.

Ljubljanski župan je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani na povpraševanje o organizaciji dogodkov v krajinskem parku spomnil, da so bile letos nekatere prireditve tam dovoljene, druge pa ne, kar se mu zdi popolnoma nerazumljivo. Sam te razlike odklanja.

Kino Šiška
Novice Ljubljanski mestni svet imenoval Tiborja Miheliča Syeda za direktorja Kina Šiška

Soglasje zavrnili tako študentom kot Magnificu

Na Rožniku so tako 30. aprila in 1. maja potekale prireditve ob prazniku dela, v Tivoliju so napovedane tudi nekatere druge prireditve, med njimi dm tek za ženske, ne bo pa tradicionalnega Pohoda na Rožnik, ki ga študenti organizirajo v sklopu Majskih iger, saj jim zavod za varstvo narave ni dal predhodnega soglasja. Prav tako je v začetku marca zaradi škodljivih vplivov na naravne vrednote krajinskega parka zavrnil izdajo soglasja za izvedbo koncerta glasbenika Magnifica v Tivoliju.

Kot je dejal Janković, je bilo ob kresu in dan pozneje na Rožniku več tisoč ljudi. Mali avtobus Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) je tja po njegovih besedah pripeljal več kot tisoč starejših in najmlajših, pa na občino ni prišla nobena pritožba.

Magnifico
Trendi Magnifico pripravlja največji glasbeni projekt do zdaj

Jankoviću se zdi zavrnitev soglasja nerazumljiva

V tej luči ne vidi razloga, da ne bi tudi študentje v parku organizirali svojega dogodka. "So premladi, so preveč bučni? Pa kje je boljše, kot da so tam gori?" se je vprašal. Kritičen je tudi do zavrnitve soglasja Magnificu, ki da je nerazumljiva, in spomnil, da je v Tivoliju pred leti nastopal tudi DJ Umek z močnejšo glasbo.

Letos ne bo tradicionalnega Pohoda na Rožnik, ki ga študenti organizirajo v sklopu Majskih iger, saj jim zavod za varstvo narave ni dal predhodnega soglasja. Prav tako je v začetku marca zaradi škodljivih vplivov na naravne vrednote krajinskega parka zavrnil izdajo soglasja za izvedbo koncerta glasbenika Magnifica v Tivoliju. | Foto: Ana Kovač Letos ne bo tradicionalnega Pohoda na Rožnik, ki ga študenti organizirajo v sklopu Majskih iger, saj jim zavod za varstvo narave ni dal predhodnega soglasja. Prav tako je v začetku marca zaradi škodljivih vplivov na naravne vrednote krajinskega parka zavrnil izdajo soglasja za izvedbo koncerta glasbenika Magnifica v Tivoliju. Foto: Ana Kovač

Na občini zagotavljajo, da podjetje Voka Snaga, ki upravlja krajinski park, s posebno skupino ves čas bdi nad stanjem v njem, njegovi predstavniki so prisotni tudi na prireditvah in dogodkih. Prireditve, tudi za mlade, se da na določenih lokacijah v parku ob ustrezni zaščiti organizirati brez škode za naravo, so prepričani.

Krajinski park je treba ščititi, hkrati pa mora živeti pod vzpostavljenimi pogoji, je pozval Janković in napovedal, da se bodo skušali dobiti s pristojnimi in doreči pravila igre, da bodo bolj predvidljiva. V tej smeri bodo šla tudi njihova priporočila zavodu za varstvo narave.

Oglejte si še:

Aleksander Pešut, Schatzi
Trendi Slovenski glasbenik pri 47 letih prvič postal očka
Zoran Janković
Novice Janković: S tem bi lahko rešili prometno gnečo na območju Ljubljane
Častna priznanja MOL
Novice Janković najvišje častno priznanje podelil Julijani Žibert in Janezu Koželju
Ne spreglejte