Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 8. 2013,
7.50

Osveženo pred

4 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

punk Maribor

Nedelja, 25. 8. 2013, 7.50

4 mesece, 4 tedne

Festival No Border Jam iz Pekarne na vegetarijanski piknik ob Dravi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborski festival No Border Jam ima letos novo okolje in nov obraz - punk brez elektirke in piknik brez mesa.

No Border Jam, ki je že več kot 20 let zvest punkerski tradiciji, se letos seli v novo okolje. Iz mariborskega kulturnega centra Pekarna so se prestavili na bolj idilično Limbuško nabrežje, kjer bo danes punk, tokrat v akustični verziji, spremljal vegetarijanski piknik. Vabijo na "kosilo brez mesa in punk brez elektrike".

Letošnji nastopajoči so Dr. Zero, Martin Ramoveš, Rukola, Bane & Dule, White Stain, Matej Krajnc, Tomi Lorber, Živi zid, Študentsko delavski rock teater v opoziciji, A Bit Of All ter Perozaver. Gostje iz tujine pa bodo Brudne Dzieci Sida iz Poljske, The Evokers, MBP in Šus iz Hrvaške ter Extrapus iz Avstrije.

Za hrano bo poskrbelo Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice, ki je v prejšnjih letih na Limbuškem nabrežju že prirejalo vegetarijanske piknike. Limbuško nabrežje z gostiščem Drava Center je v zadnjem letu postalo priljubljena izletniška točka domačinov.

Prvi festival No Border Jam je potekal leta 1992 na Ptuju kot prvi underground festival v samostojni Sloveniji. Kasneje je potekal pod različnimi krovnimi organizacijami, večinoma v Mariboru, predlani pa je organizacijo prevzel Subkulturni azil Maribor.

Tam pravijo, da je festival, ko je lani praznoval 20. obletnico, pustil za seboj najstniška leta. "Vrača se s svežim pogledom na svet, z novimi idejami, kako prenesti svoja sporočila. Ker to je bistvo punka - povedati, kar je treba povedati," napovedujejo.

Kot je povedal koordinator festivala No Border Jam Peter Dobaj, sta dobra glasba in hrana vedno šla z roko v roki. "Festival smo vedno povezovali z vegetarijansko hrano, po kateri je tudi postal znan. Po 20 letih festivala smo se odločili, da ga povežemo z vegetarijanskim piknikom in akustično udarno glasbo. Hočemo pokazati, da lahko punk združuje ljudi tudi na ta način, ne le z glasbo," je pojasnil.

Ne spreglejte