Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 5. 2013,
12.18

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Eurosong Evrovizija Hannah Mancini

Ponedeljek, 13. 5. 2013, 12.18

4 leta, 6 mesecev

Evrovizijski plamen je prižgan, zdaj gre zares

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ukrajinski velikan, proseča britanska legenda, naveličani Italijan in množica oboževalcev. Evrovizija se je tudi uradno začela.

Čeprav so prvi izvajalci prvega polfinalnega večera že dodobra ogreti, evrovizijski oder so preizkusili že dvakrat in se jim v grlu že nabira kepa nervoze, je bilo uradno odprtje s slavnostnim dogodkom v malmöjski operi šele včeraj. Brez pretiranega blišča, z napol praznim novinarskim območjem so se po rdeči preprogi sprehodili evrovizijski tekmovalci s svojimi delegacijami. A še prej poglejmo, kaj se je dogajalo v tiskovnem središču, le streljaj od Arene Malmö.

Velikih pet in gostiteljica se predstavijo Že ko stopi v prostor, s svojo karizmo pokaže, zakaj je legenda – predstavnica Velike Britanije Bonnie Tyler. "Glasujte zame," so največkrat izgovorjene besede legendarne Bonnie, ki se na vsakem koraku trudi, da bi jo spoznalo čim več ljudi, ki bi ji podelili svoj glas. Fotografije menja za glasove: "Boš glasoval zame?" Seveda oboževalci odvrnejo, da bodo, a Bonnie hitro pobrska po spominu in zabrusi: "Lani nam niste dali točk."

"Že jeseni sem posnela album in ga poslala v poslušanje medijem. Nekdo je rekel, da bi bila pesem Believe in Me popolna za Evrovizijo, tako da sem privolila. Škoda je le, ker je moral album počakati na izdajo, a je bilo vredno," pojasni svoje sodelovanje Britanka, ki je skupaj z novinarji zapela pesem Total Eclipse Of The Heart. Bonnie se zaveda, da ima odgovorno nalogo, in na vsakem koraku poudarja, kako so Britanci vedno zadnjeuvrščeni. Je čas, da se po olimpijskih igrah na Otok vrne tudi Evrovizija?

Italijanski predstavnik Marco Mengoni se je odločil, da se z novinarji ne bo srečal. Po novinarskem središču je sicer krožila informacija, da se ne počuti dobro, a je njegova zdolgočasena pojava na rdeči preprogi, kjer ga je voditeljica pozivala: "Marco,nasmehni se, pokaži svoje prečudovite zobe," potrdila, da je pač zvezdnik svojega kova.

Prav nič zvezdniška pa ni bila na tiskovni konferenci Cascada, ki je tja prišla v vročih hlačkah in rožnati majici. "Podedovala sem jih. Šalim se, hodim v fitnes in igram skvoš," je odgovorila na povezovalkino vprašanje, od kod tako lepe noge. Okoli Cascade je bila tudi največja norija. Španski oboževalec ji je celo prinesel darilo, brisačo, na kateri so bile potiskane njene fotografije. Cascada je bila nekoliko šokirana, a se je z nasmehom fotografirala z oboževalcem. Nemka je novinarjem še zaupala, da prva vaja ni šla po načrtih, saj je pela bosa, ker so ji čevlji preveliki: "A brez skrbi, v finalu ne bo tako."

Opazen šov na tiskovni konferenci je priredila tudi Amandine Bourgeois iz Francije, ki za intervjuje sicer ni dosegljiva, je pa v lastnem šovu zapela pesem O Happy Day in nahranila množico. Nič kaj veliko prahu nista dvignila niti švedski in španski predstavnik. Za Švedsko bi lahko celo rekli, da se je namerno malce poigrala s pesmijo,kot da bi se bali, da bi zopet zmagali.

Rdeča preproga odprla Evrovizijo Po zadnjih tiskovnih konferencah, ki so se odvijale ob Areni Malmö, pa se je evrovizijska procesija preselila pred opero in v njeno notranjost. Hannah Mancini se je, oblečena v oblačila JSP, s slovensko delegacijo sprehodila bolj proti koncu. Razdelila je avtograme, se fotografirala z oboževalci in povedala, da je navdušena.

Za njo je na rdečo preprogo prišla "šov mejkerka" Bonnie Tyler, ki je doživela bučen aplavz. Svojo zgodbo s tiskovne konference je nadaljevala: "Glasujte zame." Njen prihod je bil najbolj čustven, saj je neka histerična ženska skoraj doživela živčen zlom. "Dotakniti se te moram," se je tresla in Bonnie razlagala, da je njena največja oboževalka in da ima tudi sama moža iz Wellsa, ki živi v Malmöju.

Je šla Ukrajina tokrat predaleč? Očitno je Evrovizija prerasla tudi kostume in Ukrajinci so se odločili, da so za zmago pripravljeni narediti vse. Zlato Ognevič, pevko z angelskim glasom, ki za izvedbo ne potrebuje cirkuškega šova, na oder prinese skoraj velikan. Igor, ki ima več kot 230 centimetrov, jemlje sapo na vsakem koraku in poseben je bil tudi njegov prihod na rdečo preprogo, saj so ga v primerjavi s preostalimi delegati, ki so prišli z uradnimi vozili subaruji, pripeljali s kombijem. Le kaj nam bo Evrovizija prinesla v prihodnjih letih?

Končajmo s stavnicami Slovenija se po stavnicah premika, a na našo žalost navzdol. Hannah je po mnenju glasovnic, oddanih v tiskovnem središču, le še predzadnja v prvem polfinalnem tekmovanju. Poznavalci pravijo, da jo lahko reši le strokovna komisija, ki ima letos prste pri glasovanju.

Ne spreglejte