Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 9. 2016,
10.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

HD-film DKino SiOL TV Scarlett Johansson Robert Downey Jr. Chris Evans superjunaki Marvel Stotnik Amerika

Ponedeljek, 12. 9. 2016, 10.05

6 let, 6 mesecev

Novo v videoteki DKino na SiOL TV!

Stotnik Amerika: Državljanska vojna (Captain America: Civil War)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Stotnik Amerika: Državljanska vojna

Tretji del Marvelove superjunaške franšize, v katerem se Maščevalci v želji, da bi rešili svet pred uničenjem, razdelijo na dva nasprotna tabora. Najdonosnejši film leta 2016!

ZDA, Nemčija/2016/146 min.
Režija: Anthony Russo, Joe Russo
Igrajo: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd
Žanr: Akcijska domišljijska pustolovščina
Ocena IMDb: 8,1/10

Neutrudno moštvo junaških Maščevalcev vedno znova rešuje svet pred uničenjem, toda škoda, ki jo pri tem povzročijo, gre v nos številnim politikom. Vlada nazadnje sklene, da morajo Maščevalci odgovarjati za svoja dejanja, toda nadzor, ki ga želijo vzpostaviti, ogrozi življenje Stotnika Amerike.

Ta se sklene upreti politikom, vendar pri tem naleti na nepričakovan odpor pri Iron Manu. Nepredstavljivi spor med Maščevalci ustvari dva tabora, ki se neusmiljeno spopadeta med seboj, nastali kaos pa izkoristi temačna sila, ki v zakulisju načrtuje prevzem sveta.


Stotnik Amerika: Državljanska vojna | Foto:


Zanimivosti:

Državljanska vojna je tretji del franšize o Stotniku Ameriki po filmih Prvi Maščevalec (2011) in Zimski vojak (2014) ter 13. film v Marvelovem kinematografskem vesolju. To se je z njim prevesilo v tretjo fazo.

• Film je v svetovnih kinematografih zaslužil že več kot 1,1 milijarde ameriških dolarjev (978,4 milijona evrov), kar ga trenutno uvršča na prvo mesto lestvice najdonosnejših filmov leta 2016 in 12. mesto lestvice najdonosnejših filmov vseh časov. Med filmi o superjunakih so več zaslužili samo prvi in drugi del Maščevalcev ter Iron Man 3.

• Film je prispel v kinematografe v letu, ko zaznamujemo 75. obletnico prve stripovske izdaje Stotnika Amerike in deseto obletnico začetka izdajanje Državljanske vojne – omejene serije Marvelovih stripov, ki so bili podlaga za zgodbo.

• 146-minutna Državljanska vojna je najdaljši Marvelov film do zdaj.

Stotnik Amerika: Državljanska vojna | Foto:

Chris Evans je razkril, da je imel pomisleke glede tega, ali naj igra Stotnika Ameriko. Danes meni, da je bila to ena najboljših odločitev, ki jih je kadarkoli sprejel.

• Leta 1996 rojeni Tom Holland (Nemogoče) je po Tobeyju Maguiru in Andrewu Garfieldu že tretji (in do zdaj najmlajši ) igralec, ki je na velikem platnu upodobil Spider-Mana/Petra Parkerja. Tega bomo prihodnje leto spet spremljali v samostojnem filmu, kar bo že tretji zagon franšize v tem stoletju.

Državljanska vojna predstavlja kinematografski debi Črnega Panterja/T'Challe (Chadwick Boseman), enega prvih temnopoltih stripovskih superjunakov. Tega je pred pol stoletja ustvaril Stan Lee, leta 2018 pa bo tudi on nastopil v samostojnem filmu.

• To je že šesti skupni celovečerec Chrisa Evansa in Scarlett Johansson v zadnjih 12 letih. Zvezdnika sta prvič sodelovala leta 2004 pri najstniški komediji Popoln učinek, soigralca pa sta bila še v obeh delih Maščevalcev in v drugem delu Stotnika Amerike.

Napovednik filma Stotnik Amerika: Državljanska vojna:

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto 5 – DKino.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do SiOL TV-ja preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo SiOL BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.


Ne spreglejte