Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 1. 2018,
4.00

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

1

Natisni članek

Sebastian Cavazza Dragan Bjelogrlić Sence nad Balkanom

Petek, 5. 1. 2018, 4.00

6 let, 3 mesece

Iz Beograda v Ljubljano samo zaradi Cavazze

"Cavazza je v Srbiji velika zvezda, všeč je tudi moškim"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

1

Ivana Đorđević | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Dejstvo, da je slovenski igralec Sebastian Cavazza v Srbiji trenutno vroč kot zjutraj žemljice v pekarni, smo že omenjali. Izpostavil ga je srbski igralec in režiser Dragan Bjelogrlić, o tem smo slišali tudi po kuloarjih, zdaj nam je to potrdila tudi Ivana Đorđević, novinarka srbske televizije Grand TV, ki je sinoči samo zaradi Cavazze pripotovala na ljubljansko premiero serije Sence nad Balkanom, kjer Cavazza igra eno od opaznejših vlog.

"Cavazza je trenutno v Srbiji večja zvezda kot Dragan Bjelogrlić, to lahko izjavim brez pretiravanja, njegova vloga v Sencah pa je, čeprav je negativna, ena najbolj priljubljenih," je ob robu predpremiere prve epizode serije Sence nad Balkanom, ki jo bomo ob nedeljah lahko spremljali na Planet TV, pripovedovala Đorđevićeva.


Preberite še:


Đorđevićeva je novinarka in voditeljica oddaje Grand Magazin na Grand TV, ki spada pod okrilje turbofolk pevke Lepe Brene in Saše Popovića, harmonikarja pri skupini Sladki greh, danes pa medijskega magnata, ki vodi tudi priljubljeno glasbeno oddajo Zvezde Granda.  | Foto: Ana Kovač Đorđevićeva je novinarka in voditeljica oddaje Grand Magazin na Grand TV, ki spada pod okrilje turbofolk pevke Lepe Brene in Saše Popovića, harmonikarja pri skupini Sladki greh, danes pa medijskega magnata, ki vodi tudi priljubljeno glasbeno oddajo Zvezde Granda. Foto: Ana Kovač

"Cavazzo smo želeli gostiti v studiu televizije Grand, kjer delam kot novinarka in voditeljica oddaje Grand magazin, a ker je za obisk našega studila imel čas šele marca, sem se odločila, da pridem jaz v Ljubljano."

"Ženske občudujejo njegovo zunanjost, moški pa izpostavljajo njegovo možatost"

Povedala je še, da je Cavazza, ki v Sencah nad Balkanom igra skrivnostnega vohuna avstrijskega rodu Gabriela Mahta, ki med drugim tudi spretno preklaplja iz nemškega jezika v ruski in srbski, priljubljen tako med moškimi kot med ženskami.

"Razumem, da so ženske ponorele za njim, a kaj ko so tudi moški, ki sicer o drugih moških težko povedo kaj pohvalnega. Ženske občudujejo njegovo zunanjost, moški pa izpostavljajo njegovo možatost," je še omenila. "Zanimiv je tudi njegov naglas. Srbsko govori na zelo simpatičen način," je dodala.

V vlogi Gabriela Mahta navdušuje Sebastian Cavazza. | Foto: V vlogi Gabriela Mahta navdušuje Sebastian Cavazza.

Svojevrsten naglas je v enem od intervjujev za Siol.net izpostavil tudi Cavazza. Glavni igralec serije in producent Dragan Bjelogrlić, ki je tudi režiral nekaj epizod prve sezone, mu je pri tem dal povsem proste roke. "Rekel mi je, naj govorim tako, kot pač govorim, da mi ni treba paziti na naglas, saj tudi ta lik na neki način govori z naglasom. Za nemščino pa je bil moj 'dialect coach', trener naglasa oziroma izgovarjave, moj prijatelj Gerhard Fresacher, režiser z Dunaja, s katerim sem vadil dunajski naglas."

Dragan Bjelogrlić upodablja inšpektorja kriminalne policije Andreja Tanasijevića - Taneta.  | Foto: Dragan Bjelogrlić upodablja inšpektorja kriminalne policije Andreja Tanasijevića - Taneta.

Sencemanija v Srbiji

Tako kot Bjelogrlića je tudi Ivano presenetila široka sprejetost serije Sence nad Balkanom, ki ne spada med ravno lahkotne žanre, ampak od gledalca zahteva osredotočenost, saj prepleta zgodovinska dejstva in fikcijo. "Neverjetno je, v Srbiji podira vse rekorde gledanosti, meni pa pomeni predvsem pravo osvežitev trenutne scene. Ne spomnim se, da bi kdaj nekaj, kar ni resničnostni šov ali neka lahkotna produkcija, dosegalo takšno gledanost, pri čemer je zanimivo, da ima izredno visoko gledanost tudi ponovitev epizod."

Ne spreglejte