Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 10. 2018,
13.15

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije Pickbox TV-serija nogomet

Sreda, 24. 10. 2018, 13.15

4 leta, 6 mesecev

TV Telekoma Slovenije

Spoznajte še drugo, umazano plat nogometa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Serija Druga plat nogometa | Serija Druga plat nogometa temelji na resničnih dogodkih, ki jih je doživel predsednik španske nogometne zveze in španske la lige Javier Tebas. | Foto Pickbox

Serija Druga plat nogometa temelji na resničnih dogodkih, ki jih je doživel predsednik španske nogometne zveze in španske la lige Javier Tebas.

Foto: Pickbox

Španska dramatična serija v osmih delih Druga plat nogometa bo nogometnim navdušencem razkrila mračne skrivnosti najbolj priljubljenega športa na svetu.

Planet TV V soboto na Planetu prenos večnega derbija

"Nogomet je preprosta igra, saj 22 igralcev 90 minut teče za žogo, na koncu pa vedno zmagajo Nemci," je slavna izjava angleške nogometne legende Garyja Linekerja iz leta 1990. Toda vsi vemo, da ta igra ni tako preprosta. Tu je še druga stran nogometa, zunaj igrišča, golov, slave in treninga ...

Nogometne spletke, ki temeljijo na resničnih dogodkih

Ta stran igre se dotika korupcije, prirejanja tekem, kupovanja in prodaje igralcev, stavnic, lokalnih politikov in mafije, podrobneje pa vam jo bo predstavila španska serija Druga plat nogometa (Todo por el juego) režiserja Daniela Calparsora in scenarista Eduarda Sacherija.

Napeto dramo so posneli po romanu Nogomet ni tak predsednika španske nogometne zveze in španske la lige Javierja Tebasa in Pedra Torrénsa Otína, temelji pa na resničnih dogodkih, ki jih je Tebas doživel tudi sam.


Napovednik serije Druga plat nogometa:


Zgodba se osredotoča na drugo špansko ligo, polno spletk, za katero se izjemno zanima tudi svetovna mafija. Osrednji lik zgodbe je Marian Hidalgo (Roberto Enríquez), perspektivni podjetnik in navijač drugoligaša Deportivo Leonés, ki tone zaradi slabega upravljanja predsednika kluba Fernanda Saldane (Pedro Casablanc).

Filmi in oddaje za pojest
Trendi Filmi in oddaje "za pojest" #foto #video

Strast do nogometa podobna zaljubljenosti

Zgodba serije Druga plat nogometa se osredotoča na drugo špansko ligo, polno spletk, za katero se zanima tudi svetovna mafija. | Foto: Pickbox | Foto: Zgodba serije Druga plat nogometa se osredotoča na drugo špansko ligo, polno spletk, za katero se zanima tudi svetovna mafija. | Foto: Pickbox "Čeprav so roman vsi hvalili, ga nisem prebral, dokler se nisem lotil tega projekta. Najprej me je osvojilo dejstvo, da gre za serijo, ki se vrti okrog nogometa. Vedno sem se spraševal, kaj je v tem športu takega, da spodbuja določeno vedenje ljudi.

Pred kratkim sem prebral raziskavo portugalske univerze v Coimbri, ki je dokazala, da je strast, ki jo čutijo nogometni navdušenci, podobna občutkom zaljubljenosti. Ko navijači slavijo gol ali neko potezo, so znanstveniki opazili, da se vključijo enaka čustva.

Nogomet posnema številne frustracije in pripelje telo v stanje, ko se izločajo endorfini in se res počutiš, kot da si zaljubljen," je povedal glavni igralec Hidalgo.

Kondor
Trendi Zarota, ki ogroža milijone ljudi #video

Šport, v katerem se dogajajo tako plemenite kot odvratne stvari

Serija omogoča širok vpogled v vse sfere nogometa – navijače, upravo kluba, trenerje, politike, novinarje, nepremičninske agente, stavnice in celo mafijo. | Foto: Pickbox | Foto: Serija omogoča širok vpogled v vse sfere nogometa – navijače, upravo kluba, trenerje, politike, novinarje, nepremičninske agente, stavnice in celo mafijo. | Foto: Pickbox Hidalgo je še pojasnil, da serija omogoča širok vpogled v vse sfere nogometa – navijače, upravo kluba, trenerje, politike, novinarje, nepremičninske agente, stavnice in mafijo.

"Med snemanjem serije so v španski drugi ligi odkrili primere korupcije. Serija se ukvarja s tematiko športa, v katerem se dogajajo tako plemenite kot odvratne stvari.

Zgodba ni predstavljena z gledišča velikega kluba, kot sta mogočni Madrid in Barcelona tu v Španiji, temveč govori o drugoligaškem klubu. Ta se uvrsti v prvo ligo v mestu, ki je v provinci precej nepomembno. To daje univerzalnost zgodbi, saj je to lahko katerokoli mesto in katerikoli klub."

HBO oktober
Trendi Izkoristite akcijsko ponudbo opcije HBO na televiziji Telekoma Slovenije in uživajte ob vrhunskih TV-vsebinah

Vseh osem delov serije Druga plat nogometa si lahko ogledate v videoteki Pickbox na televiziji Telekoma Slovenije.

Serija Druga plat nogometa | Foto:

Kako gledati Pickbox?

Vsebine videoteke Pickbox so na televiziji Telekoma Slovenije na voljo na programskem mestu 242*, do njih pa lahko dostopate tudi prek tipke Meni na daljinskem upravljalniku.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte