SiolNET. Trendi Film in TV
2,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Seks v mestu bi skoraj imel drugačno uvodno špico, brez slavnega krilca

2,48

termometer

Seks v mestu

Izkazalo se je, da slavno baletno krilo (tutu), ki ga Sarah Jessica Parker kot Carrie Bradshaw nosi v uvodni špici priljubljene serije Seks v mestu, sploh ni bilo prva izbira ustvarjalcev.

Uvodna špica še zdaj izjemno priljubljene serije Seks v mestu skoraj ne bi bila takšna, kot jo poznamo. Producenti so Sarah Jessico Parker sprva oblekli v modro obleko znamke Marc Jacob, ki je bila takrat (leta 1998) pravi modni hit, in ji prizanesli s škropljenjem luže izpod koles avtobusa. Namesto tega se je Carrie malo spotaknila, ko je zagledala svoj oglas na avtobusu, se zavrtela in sprehodila mimo kamere.

"Pripravljeni smo imeli dve opravi. Tutu in modro obleko," je pred kratkim priznal ustvarjalec serije Darren Star. Sam je vztrajal pri kreaciji Marca Jacoba, a sta ga Sarah in glavna stilistka pri seriji Patricia Field prepričevali, da bi bil tutu, ki ga je Patricia kupila za borih pet dolarjev, najboljša izbira. "Producenti so zelo težko razumeli tutu," se spominja Fieldova. "Sarah in jaz sva se borili zanj, Darren pa je privolil pod pogojem, da pripravim še eno opravo." Vse preostalo je zgodovina.

Ko se zdaj ozre nazaj, si Darren Carrie sploh ne predstavlja v čem drugem kot v tutuju, je priznal. "To je bila odlična izbira, saj je Carrie nekako poplesavala po New Yorku."

Čeprav je bila Carrie v tutuju prva stvar, ki so jo gledalci videli ob vsaki epizodi serije, pa so morali čakati kar deset let, da so jo v njem videli še enkrat. Ponovno ga je oblekla v filmu Seks v mestu, ko je pospravljala garderobo, Miranda, Samantha in Charlotte pa so ji pomagale pri izločanju oblačil. Seveda so se soglasno odločile, naj tutu obdrži.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin