Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
25. 7. 2016,
11.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,90

Natisni članek

Seks v mestu Cynthia Nixon serija

Ponedeljek, 25. 7. 2016, 11.54

6 let, 6 mesecev

Cynthia Nixon po 12 letih razkriva resnico o zgodbah iz serije Seks v mestu

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,90

Igralka, ki je upodabljala rdečelaso Mirando, je razkrila, kakšno pravilo je veljalo pri pisanju zabavnih zgodb iz priljubljene serije.

Od finala serije Seks v mestu je minilo že več kot dvanajst let, a to še ne pomeni, da je utonila v pozabo. Mnoge televizije jo še vedno predvajajo, saj se z zabavnimi zgodbami lahko poistoveti nova generacija žensk v tridesetih in štiridesetih.

Da bo ponovno gledanje epizod še bolj zanimivo, je poskrbela Cynthia Nixon, ki je nedavno za IMDb razkrila, da so čisto vse zgodbe v seriji, pa če so še tako bizarne, temeljile na resničnih dogodkih.

Sarah Jessica Parker kot Carrie, Cynthia Nixon kot Miranda, Kristin Davis kot Charlotte in Kim Cattrall kot Samanta. | Foto: Sarah Jessica Parker kot Carrie, Cynthia Nixon kot Miranda, Kristin Davis kot Charlotte in Kim Cattrall kot Samanta.

"Pisci scenarijev so imeli pravilo, da bodo epizode pisali le na podlagi resničnih zgodb, ki so se zgodile nekomu, ki so jih poznali iz prve roke. Zgodb, ki so se zgodile nekomu, ki jih niso poznali, niso upoštevali. Vsi bizarni seksualni pripetljaji, ki ste jih videli v seriji, so se v resnici zgodili," je razložila v smehu.

Zdaj pa pomislite na vse, kar ste videli: ko je politik, s katerim je hodila Carrie, hotel, da se polula nanj, ko je Skipper pustil žensko med seksom, ker je bil zaljubljen v Mirando, ko je Samantha seksala z moškim, ki je imel prevelikega, in tudi ko je seksala z moškim, ki ima premajhnega. Ja, tudi zgodba z lepilnim listkom, s katerim je Berger pustil Carrie, je resnična.

O tem je lani za Cosmopolitan spregovorila tudi ena od scenaristk pri seriji, Liz Tuccillo, ki je razložila, da so se med ustvarjanjem večinoma pogovarjali o zmenkarijah. "Vsi smo hodili na zmenke in potem smo jutro po tem pridno debatirali, kaj se nam je pripetilo." In tako so nastajale zgodbe, ob katerih smo se čudili, zabavali, smejali in tudi zgražali.

Preberite si še: Deset skrivnosti o seriji Seks v mestu

Ne spreglejte