SiolNET. Trendi Film in TV
1,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rebecci Hall je žal za vse filme z Allenom: "To mi ne da miru"

1,88

termometer

Rebecca Hall
Foto: Getty Images

Britanska igralka Rebecca Hall je še ena v vrsti zvezdnic, ki je javno izrazila obžalovanje, da je kadarkoli delala z režiserjem Woodyjem Allenom. Na Instagramu je sporočila, da bo plačo zadnjega filma, ki ga je posnela z njim, darovala gibanju Time's Up.

Rebecca Hall je v zadnji objavi na Instagramu čustveno zapisala, kako žal ji je, da je delala z Woodyjem Allenom, zloglasnim režiserjem, ki je bolj kot po filmih znan po spolnem nadlegovanju. V objavi je priznala, kako zelo se je je dotaknil zapis Dylan Farrow, Allenove pastorke, ki jo je ta leta 1992 spolno zlorabil.

"Po branju Dylaninih tvitov in ponovnem branju njenih starih izjav sem uvidela, kako zapleteno je ter da so moja dejanja povzročila, da se je druga ženska počutila utišano in izključeno. To mi ne da miru in iskreno mi je žal. Obžalujem to odločitev in enake ne bi več sprejela," je zapisala.

Tviti Dylan Farrow, ki jih je zapisala med nedeljsko podelitvijo zlatih globusov

 

The day after the Weinstein accusation broke in full force I was shooting a day of work on Woody Allen’s latest movie in New York. I couldn’t have imagined somewhere stranger to be that day. When asked to do so, some seven months ago, I quickly said yes. He gave me one of my first significant roles in film for which I have always been grateful, it was one day in my hometown - easy. I have, however subsequently realized there is nothing easy about any of this. In the weeks following I have thought very deeply about this decision, and remain conflicted and saddened. After reading and re-reading Dylan Farrow’s statements of a few days ago and going back and reading the older ones - I see, not only how complicated this matter is, but that my actions have made another woman feel silenced and dismissed. That is not something that sits easily with me in the current or indeed any moment, and I am profoundly sorry. I regret this decision and wouldn’t make the same one today. It’s a small gesture and not one intended as close to compensation but I’ve donated my wage to @timesup. I’ve also signed up, will continue to donate, and look forward to working with and being part of this positive movement towards change not just in Hollywood but hopefully everywhere. #timesup

A post shared by Rebecca Hall (@rebeccahall) on

Leta 1992 je Woody Allen zlorabil svojo posvojenko, ko je bila stara komaj sedem let. Svet šovbiznisa je to do zdaj mirno ignoriral in zvezdniki so Allena še naprej častili in seveda delali z njim. Obžalovanje sta pred Rebecco izrazili tudi igralki Mira Sorvino in Greta Gerwig, Justina Timberlaka, ki je z Allenom posnel aktualni film Wonder Wheel, pa označujejo za hinavca, ker podpira gibanje Time's Up, hkrati pa je še pred nekaj meseci delal z Allenom.

Film A Rainy Day in New York, zadnji film, ki ga je z režiserjem posnela Rebecca, prihaja v kinematografe letos. Igralka je v objavi še zapisala, da bo plačo, ki jo je prejela za ta film, darovala gibanju Time's Up. "Gre za majhno gesto, s katero se ne bom niti približno oddolžila."

Allen je pravzaprav zagnal Rebeccino kariero. Allen je pravzaprav zagnal Rebeccino kariero. Foto: Getty Images

Allen je Rebecci sicer dal eno največjih vlog v njeni karieri in vlogo, ki ji je odprla mnogo vrat, vlogo v filmu Ljubezen v Barceloni. Ta ji je prinesla celo nominacijo za zlati globus, česar ne bo pozabila, kar je tudi omenila v zapisu: "Dan po Weinsteinovem škandalu sem v New Yorku snemala nov film z Allenom. Ne bi mogla biti na bolj čudnem kraju. Ko so me prosili za sodelovanje, sem hitro privolila. Dal mi je eno najpomembnejših vlog, za kar bom vedno hvaležna."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin